Salibandyliitto ja MLL:n Varsinais-Suomen piiri yhteistyöhön

Salibandyliitto ja Mannerheimin Lastensuojeluliiton Varsinais-Suomen piiri ovat aloittaneet täysin uuden yhteistyömuodon, jolla pyritään saamaan lapsiperheet liikkumaan maksuttoman perheliikunnan avulla.

Pilotoinnissa ovat mukana MLL:n paikallisyhdistykset Laitilassa, Mietoisissa, Mynämäellä ja Pöytyällä. Jokaisella paikkakunnalla perheliikuntaa toteutetaan kuukausittain eri muodoissa ja yhteistyössä kuntien kanssa. Perheliikunnan lisäksi tarjolla on muun muassa perhesählyä ja perhefutista. Lisäksi perheliikuntatoiminta aloittaa syksyllä myös Turussa, jolloin sitä pyritään kohdentamaan etenkin turkulaisille maahanmuuttajaperheille.

– Olemme iloisia uudesta yhteistyöstämme MLL:n Varsinais-Suomen piirin kanssa. Toimintaa pilotoidaan nyt Varsinais-Suomessa, mutta selvitämme myös mahdollisuuksia toiminnan levittämiseen valtakunnalliseksi yhteistyöksi Salibandyliiton ja Mannerheimin Lastensuojeluliiton välille, Salibandyliiton kehityspäällikkö Kim Sällström kertoo.

Toiminnalla pyritään tasaamaan asuinkuntien välisiä eroja lasten ja lapsiperheiden mahdollisuuksissa liikkumiseen. Salibandyliiton ja MLL:n järjestämään perheliikuntaan saa tulla kuitenkin naapurikunnistakin ja ilman minkäänlaisia pohjataitoja. Perhesählyohjaajat ovat Salibandyliiton kouluttamia, joten perheet saavat liikkumiseen ammattitaitoista ohjausta. Toiminta on kuitenkin vapaamuotoista.

– Hienoa, että olemme saaneet yhteistyössä luotua mahdollisuuksia maksuttomaan ja kynnyksettömään liikuntaan varsinaissuomalaisille perheille. Perheliikuntaan ja perhesählyyn voivat osallistua kaikki iästä ja taidoista riippumatta, eikä perheiden tarvitse hankkia kalliita liikuntavälineitä, sillä välineet tulevat järjestäjien puolesta. Tärkeintä on yhdessä liikkumisen ilo, MLL:n Varsinais-Suomen piirin järjestöpäällikkö Katja Rippstein selventää.

Idea maksuttomasta ja kaikille perheille avoimesta perheliikunnasta syntyi, kun Pöytyällä päätettiin lähteä testaamaan toimintaa laajassa yhteistyössä. Mukana on toimijoita Pöytyän kunnasta, MLL Pöytyän paikallisyhdistyksestä, Pöytyän urheilijoista sekä Salibandyliitosta. Syksyllä myös Pöytyän Kaima lähtee mukaan toimintaan.

Lisätietoja yhteistyöstä:
Katja Rippstein, järjestöpäällikkö MLL:n Varsinais-Suomen piiri ry
katja.rippstein(at)mll.fi, p. 045 132 6736, varsinaissuomenpiiri.mll.fi

Kim Sällström, kehityspäällikkö Salibandyliitto
kim.sallstrom(at)floorball.fi, p. 0400 529 003, www.floorball.fi

Tiina Koivisto, pelaamisen kehittäjä, Salibandyliitto
tiina.koivisto(at)floorball.fi, p.0400 529 014, www.floorball.fi

Suomen Salibandyliitto ry (SSBL) on vuonna 1985 perustettu liikunta- ja urheilujärjestö. Salibandya ja sählyä harrastaa lähes 400 000 henkilöä Suomessa. Salibandyliitolla on yli 800 jäsenseuraa, joissa on yli 60 000 lisenssipelaajaa sekä 65 000 rekisteröitynyttä harrastajaa.

Mannerheimin Lastensuojeluliiton (MLL) Varsinais-Suomen piiri ry on alueellinen kansalaisjärjestö, joka edistää lasten, nuorten ja lapsiperheiden hyvinvointia. Piirin alueella toimii 68 MLL:n paikallisyhdistystä, joissa on jäseniä yhteensä 10 884 (2016).

Jaa artikkeli