Salibandy näkyvästi mukana Helsinki Pride -viikolla

Salibandy on ulkona pelaamista edistävän SunSäbä-kiertueen kautta näkyvästi mukana Helsinki Pride -viikolla perjantaina 28.6.

Syy, miksi salibandy ja SunSäbä ovat mukana Helsinki Pride -viikolla linkittyy vahvasti Salibandyliiton strategiaan ja yhdenvertaisuusohjelmaan. Vuonna 2015 lanseerattu salibandyn visio 2028 ”Love the Way You Play” korostaa lajin monimuotoisuutta.

– Haluamme salibandyssa tarjota jokaiselle kiinnostavia ja mielekkäitä tapoja kilpailla, harrastaa ja olla mukana salibandy-yhteisössä. Yhdenvertaisena ja tasa-arvoisen toimintakulttuurin avulla salibandy pysyy avoimena kaikille ja kynnystä astua lajiyhteisöön on mahdollista madaltaa, taustoittaa Salibandyliiton toiminnanjohtaja Kari Lampinen.

Salibandyliiton SunSäbä-kesäkiertueen visiona on palauttaa palloilu raittiiseen ulkoilmaan ja elvyttää pihapelikulttuuria Suomessa.

– Helsingin Narinkkatorille perjantaina 28.6. koottavalle Multisport-ulkopelialustalle voi tulla seuraamaan näytösotteluita ja kokeilemaan, miltä säbä tuntuu ulkoilmassa. Samalla pääsee tutustumaan myös Helsingissä joulukuussa 2020 järjestettävien miesten salibandyn MM-kisojen tunnelmaan kisamatkalla mukana olevien kumppaneiden aktivoinneilla ja kilpailuilla, kertoo Salibandyliiton pelaamisen kehittäjä Tiina Koivisto tapahtumapäivän tarjonnasta.

– Ja toki paikalle voi saapua vain nauttimaan hyvästä fiiliksestä ja kesäpäivästä, sillä tapahtuma on esteetön sekä kaikille avoin ja maksuton, Tiina Koivisto kannustaa.

Salibandyliiton logosta on tehty Pride-teemainen versio, joka tulee näkymään liiton some-kanavien profiilikuvana Pride-viikon ajan. Salibandyliiton sosiaalisessa mediassa tapahtumaan liittyvissä uutisnostoissa käytetään tunnistetta #sunsäbägoespride

Helsinki Pride on vuosittain järjestettävä ihmisoikeustapahtuma Helsingissä juhannuksen jälkeisellä viikolla. Helsinki Pride -yhteisö on kansalaisjärjestö ja asiantuntijaorganisaatio, jonka tavoitteena on poistaa kulttuuriin, kieleen sekä yhteiskunnan rakenteisiin, arvoihin ja normeihin sisältyvää eriarvoisuutta.

Sunsäbä goes Pride
Paikka: Narinkkatori, Helsinki
Aika: Perjantai 28.6. klo 11-16

Päivän aikana pelataan lyhyitä 12-15 minuutin otteluita eri ryhmien kesken. Lisäksi paikalla on Salibandyliiton ja Väestöliiton infopisteet sekä MM2020-yhteistyökumppaneiden promopisteitä.  

Aikataulu
11-11:15 Classic Respect-ryhmä
11:20-11:35 HOT ry
11:40-11:55 EräViikingit liigajoukkueiden naiset ja miehet

12-12:30 Vapaata pelailua ja lajikokeilua

12:35-12:50 Classic Respect-ryhmä
12:55-13:10 HOT ry
13:15-13:30 Spt-salibandyn maajoukkue – naisten ja miesten maajoukkue
13:35-13:50 EräViikingit liigajoukkueiden sekaryhmä – naisten ja miesten maajoukkueen sekaryhmä

13:55-14:15 Vapaata pelailua ja lajikokeilua

14:20-14:35 Classic Respect-ryhmä
14:40-14:55 HOT ry
15-15:15 Spt-salibandyn maajoukkue – naisten ja miesten maajoukkue
15:20-15:35 EräViikingit liigajoukkueiden sekaryhmä – naisten ja miesten maajoukkueen sekaryhmä

Ottelut pelataan 4 vs. 4 + maalivahti tai muuten sovitulla kokoonpanolla salibandyn säännöin
Peliaika 1×12-15 minuuttia

MM2020-kumppanipisteet
Dachser: pujottelurata ja tuotejakoa
TaksiHelsinki: radio-ohjattavien autojen rata ja tuotejakoa
Stadium ja Tupla+: Laukaisututka ja tuotejakoa
Säästöpankki: Speden Spelit -nopeuspeli
Ideapark: Säbärinki
Sanoma: Urheilulehtiä jaossa (500 kpl)
OP-Pohjola: promoteltta  
Säästöpankki: promoteltta  
Caruna: Säbäfortuna-peli 
MLL: promoteltta ja leikkitila

Salibandyliiton infopiste
Sateenkaaren värinen säbäpallomeri, jonne on piilotettu voittoja palloihin.
Tule vastaamaan kyselyyn ja nouda salibandyn pride-logolla varustettu ”yhdenvertaisuusämpäri”. Jaossa 300:lle nopeimmalle.

Väestöliitto
Et ole yksin -infopiste

SunSäbä

Jaa artikkeli