Päävalmentaja Nykky tyytyväinen maajoukkueleirin antiin

Miesten maajoukkue ja U23 leireilivät maanantaista perjantaihin Eerikkilässä, ja miesten päävalmentaja Nykky kiitti pelaajien asennetta.

Miesten salibandymaajoukkue ja U23-ryhmä leireilivät maanantaista perjantaihin Eerikkilän urheiluopistolla, jossa rupeaman alku pyhitettiin testeille ja loppuaika itse peli lähestyville aiheille. Miesten päävalmentaja Petteri Nykky näki leirin täyttäneen tarkoituksensa.

– Saatiin avausleiri vietyä läpi, ja U23-oli hyvin mukana sparraamassa. Testit kertoivat tällä hetkellä vallitsevasta tilanteesta, ja henkisellä puolella nähtiin todella hyvää tekemistä. Viesti näytti menevän pelaajille perille sen suhteen, mitä arjessa on tehtävä, että päästään halutulle tasolle, päävalmentaja Nykky kertoi.
– U23:n mukanaolo toi leiriin pelipainotteisuutta, mutta yksi elokuvakin ehdittiin katsoa ja tehdä vähän kirjallisia töitä. Pelaajat saivat miettiä, millainen on hyvä maajoukkuepelaaja ja maailman paras pelaaja ja miten kukin olisi itse maailman paras pelaaja ja me maailman paras joukkue.

Varsinainen pelin kehittäminen oli tässä avaustapahtumassa vielä tulevia leirejä pienemmässä osassa.
– Yksi teema- ja rastikoulutus saatiin vedettyä, mutta ennen kaikkea päästiin arvioimaan testien pohjalta, miten rakennetaan seuraavaa leiriä ja myös, keitä U23-ryhmästä otetaan seuraavalle leirille sparraamaan. Tämä oli hyvä lähtö kohti MM-kisoja, ja pelaajat näyttivät tuntevan sisimmissään kolahdusta siitä, mitä nyt pitää alkaa tehdä.

maajoukkue.jpgJoukkueena tekemistä korostava päävalmentaja ei innostunut ainakaan tässä vaiheessa erittelemään viikon pelaajakohtaisia esityksiä, mutta suostui oikein tivattaessa nostamaan esiin pari ilahduttanutta esitystä.
Ville Lastikka ajoi hienosti itseään sisään harjoitusleirin tasolla, pelitapahtumissahan hän on ollut mukana ennenkin. On fysiikaltaan lähellä kansainvälistä tasoa ja tuli muutenkin ryhmään hyvin. U23-ryhmästä pisti silmään, että Joel Lahti esitti ehjää peliä, Nykky mainitsi.
– Sitten tietysti myös ne samat tutut kasvot, joilla rutiinitaso on jo ennestään korkealla. Mutta kaikilla pelaajilla riittää vielä tekemistä: kenellä isompaa ja kenellä pienempää, kenellä eniten fysiikassa ja kenellä taas peliasioissa. Tyytyväinen olen kuitenkin pelaajien asenteeseen. Tämä leiri oli hyvä lähtökohta rakentaa hommaa eteenpäin ja hyvä kesän starttileiri MM2018-projektille.

Päävalmentajan katse on jo tiukasti tulevassa.
– Nyt nähtiin lähtöasemat tässä kohdin ja päästään katsomaan, mitä seuraavaksi pitää tehdä. Kahden ja puolen viikon päästä harjoitellaan taas lisää, käydään välillä kotona ja katsotaan sillä välin, mitä tarvitaan. Seuraavalla kerralla on ohjelmassa varmasti taas enemmän pelillisiä juttuja, Nykky vihjasi.

maajoukkueet.jpg

Jaa artikkeli