O2-Jyväskylälle salibandyn vuoden lajiteko -palkinto Keski-Suomen urheilugaalassa

Salibandyseura O2-Jyväskylä sai arvostetun tunnustuksen perjantaina järjestetyssä Keski-Suomen urheilugaalassa. O2 palkittiin salibandyn vuoden lajiteolla. Palkintoa olivat vastaanottamassa seuran puheenjohtaja, ”Mr O2” Kari Jauhiainen ja seuratyöntekijä Jani Saukko.

– Tämä on arvokas tunnustus seuratoimijoille, seuran jäsenille, pelaajille, valmentajille ja työntekijöille. Kiitos, ja tsemppiä kaikille myös jatkoon, Jauhiainen kommentoi.

Palkinnon perusteluissa mainittiin erikseen vahva verkostoituminen, hyvä yhteistyö kaupungin ja eri urheilu- ja liikuntajärjestöjen kanssa sekä ansiokas toiminta Kaikki peliin JKL- ja Kasva urheilijaksi Jyväskylässä -projektien parissa.
 
O2-Jyväskylä on vuonna 2001 perustettu salibandyn erikoisseura, jolla oli pitkään vain yksi joukkue: ykkösdivisioonassa pelannut miesten edustusjoukkue. Kun miehet putosivat kauden 2005-06 päätteeksi kakkosdivisioonaan, seurassa alkoi tulevaisuuden suunnittelu aivan uudelta pohjalta. Syksyllä 2007 seura perusti ensimmäisen juniorijoukkueensa, ja sen jälkeen seuran kasvuvauhti on ollut kova. Itse asiassa niin hurja, että seuratoimijat ovat viime vuosina olleet täystyöllistettyjä pystyäkseen palvelemaan kiihtyvään tahtiin kasvavaa jäsenistöään.

Sadan jäsenen määrä ylittyi ensimmäisen kerran kaudella 2010-11, kun historiankirjoihin merkittiin 104 jäsentä. Ratkaiseva sykäys jäsenmäärän hurjalle kasvulle tapahtui vuonna 2012, kun seura palkkasi ensimmäisen työntekijänsä, junioripäällikkö Jani Saukon. Siitä alkoi juniorityön voimakas kehittäminen, ja samana vuonna perustettiin kaikkein pienimmille salibandyn harrastajille tarkoitettu ”Amppariliiga”.

Kaudella 2013-14 jäseniä oli jo 457, ja uusimman, viime viikolla tarkistetun jäsenrekisterin mukaan peräti 719. Salibandyliiton lisenssin on hankkinut 596 ”ookakkoslaista”. Näillä luvuilla O2 on jo selvästi Jyväskylän suurin salibandyseura. Yksistään Amppariliigassa on nykyään yli 300 2-10-vuotiasta harrastajaa.

Seuran toimintaideologiassa ykkössijalla on nimenomaan lasten ja nuorten liikuntaharrastuksen mahdollistaminen ns. ”matalalla kynnyksellä”, mutta myös seuran kilpaurheilupuoli on kehittynyt ison harppauksin. Naisten edustusjoukkue pelaa ensimmäistä kauttaan Salibandyliigassa. Kakkosdivisioonassa pelaava miesten edustusjoukkue voitti lauantaina Suomen cupin pikkufinaalista seuran ensimmäisen pokaalin aikuisten tasolta.

Seuran tiedotteesta.

Jaa artikkeli