NST vai Nurmon Jymy TEHO Sport Suomen Cupin välierävastustajaksi Loviisalle?

Nurmon Jymy vai NST-Lappeenranta TEHO Sport Suomen Cupin välieriin tänään klo 13 Nurmon liikuntahallissa?

TEHO Sport Suomen Cupin ensimmäinen välieräpaikka ratkesi torstaina kun Loviisan Tor  kaatoi Rangersin 10-6. Voittajajoukkueelle haetaan välierävastustajaa sunnuntaina kun Nurmon Jymy ja NST-Lappeenranta kohtaavat puolivälieräottelussa Seinäjoella.

Sekä NST että Nurmon Jymy pelaavat valtakunnan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla Divarissa. Kun Divarissa on pelattu 13-15 kierrosta, löytyvät joukkueet sarjataulukosta hyviltä paikoilta, Nurmon Jymy toisena ja NST viidentenä. Joukkueita erottaa vain yksi sarjapiste.

Divarin cup-kierrokselta tämän kauden Suomen Cupin aloittaneet joukkueet raivasivat ensi töikseen tieltään kaksi muuta saman sarjatason joukkuetta. NST vei tiukan pelin Limingan Niittomiehiä vastaan 8-7 kun taas Nurmon Jymy kaatoi Blue Foxin vieraissa 3-6. NST:n tehopelaaja LNM:a vastaan oli 2+2 saldonnut Konsta Koskimies. Nurmon Jymyltä sinikettujen kaatoa johtivat kolmosketjun Lauri Lehtimäki (2+1) ja Tommi Kärkkäinen (2+1).

Sittemmin NST on päättänyt Cupin itäisen alueen aluefinaaliin selvinneen SB Heinolan (7-2), sekä Salibandyliigassa pelaavan Westend Indiansin (7-4) cup-taipaleet. Näissä peleissä Joona Heiskanen iski tehot 2+3 ja Arto Vainikainen 3+1. 

Nurmon Jymyn Suomen Cupin pelit ovat edenneet murskaavalla tavalla. Viidennellä kierroksella vastaan arvottu jyväskyläläinen 5. divisioonan joukkue MSM jäi jyrän alle 10-2 ja Jymyn tavoin Divarissa pelaava Josba taipui kuudennella kierroksella 9-2. Näissä kahdessa pelissä Nurmon Jymyn tehokkaimmat olivat Martti Lamminmäki (5+0, kuvassa), Miko Saarela (2+2) ja Hannu Palomäki (1+3). Molemmat pelit torjunut Rasmus Hasu kirjautti komean torjuntaprosentin 87,5%.

NST ja Nurmon Jymy ovat kohdanneet kertaalleen tällä kaudella Divarissa. Lokakuussa Nurmossa pelatussa ottelussa Jymy oli aavistuksen vahvempi maalein 6-4. Sunnuntaina panoksena on paikka TEHO Sport Suomen Cupin välieriin. 

Nurmon Jymy – NST-Lappeenranta sunnuntaina 17.12. klo 13:00 Nurmon liikuntahallissa.

Teksti: Jyrki Paajanen
Kuva: Nurmon Jymy

Jaa artikkeli