Nokian taivas putosi viimeisillä minuuteilla

Salibandyliigan lauantain dramaattisin käänne nähtiin ottelussa Nokian KrP – NST, jonka NST voitti lopulta 5-4 oltuaan vielä runsaat kolme minuuttia ennen loppua kaksi maalia tappiolla.

Viisi minuuttia ennen loppusummeria  Tommi Merto laukoi Nokian KrP:n ylivoimalla 3-2-johtoon, ja NST:n Samuli Hulkkosen saatua kaksiminuuttisen niittasi Johannes Jokinen jo lopullisen oloisesti 4-2. Loppu oli kuitenkin vieraiden juhlaa. Vain 18 sekuntia kotijoukkueen maalista iski Arto Vainikainen kavennuksen, ja seuraavassa vaihdossa otti Nokian Joni Henttonen jäähyn, josta NST:n Tuomas Arponen rankaisi ylivoimaosumalla. Nokian taivas romahti lopullisesti niskaan viimeisen minuutin alkaessa: neljän tehopisteen Arto Vainikainen tarjoili ja Niko Saarinen laukoi pisteet Lappeenrantaan.

Turussa tasasivat TPS ja OLS pisteet lukemilla 2-2 kotijoukkueen kuitattua oululaisten kahden maalin etumatkan jo ottelun ensimmäisellä puolikkaalla. Kahdesta sarjan hännille uumoillusta joukkueesta TPS ei ole hävinnyt kolmesta ottelustaan vielä yhtään ja OLS:kin vain mestari Happeelle.

Helsingissä SSV (kuvassa) nappasi kauden avauspisteensä kaatamalla Westend Indiansin 9-6. Roni Laasonen sekä hattutempun kirjauttanut Juho Järvinen nostivat SSV:n toisen erän lopussa kahden maalin johtoon, joka kesti loppuun saakka joukkueiden onnistuttua vuorotahtiin.

Joukkueiden pelattua yhdestä kolmeen ottelua komeilee liigakärjessä kolme voittoa napannut mestari Happee. Hännillä hakevat avauspisteitään kerran pelanneet Josba sekä SalBa ja kahdesti yrittänyt viime kevään hopeajoukkue Classic.

Salibandyliigan sunnuntain ottelut ovat Koovee – Josba ja SPV – Tapanilan Erä.