Menkkahaasteen voittajat on valittu – SB Vantaan B/C-tytöt palkittiin

Keväällä alkaneen Menkkahaaste-kampanjan voittajat vuodelle 2018 on valittu. Aktiivisimmin menkkatabua lähtivät murtamaan helsinkiläinen cheertanssijoukkue HAC Elegants, vantaalainen salibandyjoukkue SB Vantaan B/C-tytöt sekä pieksamäkeläinen Pieksän Kuuttien yksilöuimareista koostuva treeniryhmä. Jokainen voittajatiimi saa 1000 euron rahapalkinnon.

Menkkahaaste-kampanjaan osallistui 50 urheilujoukkuetta ympäri Suomea. Kampanjan tavoitteena on lisätä avointa keskustelua kuukautisista ja niiden vaikutuksista treenaamiseen. Kampanjaan osallistui joukkueita 15 eri urheilulajista koripallosta muodostelmaluisteluun ja kansantanssista triathloniin. Haaste alkoi keväällä ja vuoden 2018 voittajat valittiin marraskuun lopulla.

Menkkahaaste-kampanjan voittajiksi valikoitui kolme aktiivisimmin menkkatabua murtanutta tiimiä. Voittajatiimit ovat tuoneet kampanjaa ja kuukautisteemaa aktiivisesti ja luovasti esiin omissa sosiaalisen median kanavissaan sekä edistäneet avointa keskustelua kuukautisista. Tiimit ovat esimerkiksi jakaneet ohjeita ja vinkkejä rennompaan kuukautiskeskusteluun ja käyttäneet runsaasti aikaa erilaisten menkkapositiivisten videoiden tekoon.

– Juttelimme valmennuksen kanssa, että tämä olisi tärkeä kampanja lähteä mukaan, kertoo SB Vantaan joukkueenjohtaja Tanja Nappari. – Tytöt uskaltavat nykyään kertoa avoimemmin menkoista, ne eivät ole enää tabu meidän joukkueessa. 

Menkkahaasteen lähettiläinä toimivat EM-kultamitalisti, olympiauimari Jenna Laukkanen, koripallojoukkue HBA sekä valmentajat Pekka Salminen ja Lea Hakala.

”Kun itse aloittelin uraani, ei kuukautisista juuri puhuttu. Nyt näkyville on saatu monta upeaa esimerkkiä siitä, että menkoista saa ja pitää puhua myös urheilumaailmassa. Uskon, että avoimuus tukee suomalaisesta valmennus- ja urheilukulttuuria ja auttaa nostamaan lisää huippuja kansainvälisille areenoille!” sanoo Jenna Laukkanen.

”Oli mahtavaa nähdä, että niin moni joukkue liittyi mukaan isolta ikähaarukalta. Tiimit ovat pistäneet hyvää eforttia tärkeään asiaan! Olemme jo askeleen lähempänä menkkatabun murtamista. Tästä iso kiitos kuuluu kaikille osallistuneille!” sanoo koko joukkueen puolesta HBA:n kapteeni Elina Arike.

Menkkahaaste-kampanja jatkuu vuonna 2019.

Jaa artikkeli