Lasten liikunnan edistämiseen myönnettiin 4 miljoonaa seuratukina

Kaikkiaan 13 salibandyseuraa pääsi OKM:n myöntämän seuratuen piiriin.

Eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeri Sampo Terho on myöntänyt lähes neljä miljoonaa euroa seuratukena liikunta- ja urheiluseuroille.

Tavoitteena on mahdollistaa lapsille ja nuorille liikunnan harrastaminen ohjatussa seuratoiminnassa ja laskea harrastamisen kustannuksia. Avustukset myönnetään Veikkauksen tuotosta. Tukea myönnettiin yli neljällesadalle hankkeelle.

Seuratuen tarkoituksena on tukea paikallista seuratoimintaa sekä liikunnallisen elämäntavan edistämiseksi tehtävää työtä.  Ministeri Sampo Terhon mukaan seuratuki on osoittautunut päteväksi keinoksi edistää liikunnan harrastusmahdollisuuksien yhdenvertaisuutta.

– Yli neljäsataa myönnettyä avustusta osoittaa, että seuroissa tehdään laajaa ja merkittävää työtä lasten ja nuorten liikunnan eteen. Haluamme avustuksilla tukea mahdollisuuksia osallistua liikuntaharrastuksiin. Harrastamisen hinta ei saa olla esteenä, ministeri Terho sanoo.

Avustuksia jaettiin yhteensä 403 hankkeelle. Niistä uusia kehittämishankkeita on 281 ja jatkohankkeita 122. Seurojen yhdessä toteuttamia hankkeita on 48. Avustuskriteereissä huomioidaan harrastamisen hinta. Avustuksen ehtona on, että harrastamisen hinta lasten ja nuorten liikunnassa ei ylitä 50 euroa kuukaudessa.

– Seuroilla on halua tarjota myös matalan harrastuskynnyksen toimintaa ja ehkäistä nuorten liikunnan lopettamista. Koulupäivän läheisyyteen liittyvää harrastustoimintaa lisätään ja koulu- sekä päiväkotiyhteistyötä tehdään entistä enemmän. Suosittujen lajien suuria ryhmiä voidaan jakaa pienemmiksi porukoiksi ja näin lisätä toiminnan laatua. Nuoria koulutetaan myös erilaisiin seuratoiminnan tehtäviin.

Seuratukea vuonna 2018 saavissa seuroissa harrastetaan kaikkiaan 84 eri lajia 115 eri kunnan alueella. Seuratukea voidaan myöntää liikuntaa tai urheilua järjestäville paikallisille, rekisteröityneille yhdistyksille.

Myönnetyt avustukset painottuvat matalan harrastuskynnyksen toimintaan, mutta hankkeissa voi olla mukana myös harrastetoiminnan lähialueen kilpailullista edistämistä. Seuratukiavustusta voi saada lasten ja nuorten matalan harrastuskynnyksen toimintaan, innovatiivisiin kokeiluihin tai hankkeisiin, joissa lisätään toiminnan monipuolisuutta uusien lajien kautta tai kehitetään lajitoiminnan sisällä harrastustoimintaa. Seuratuen avulla voidaan myös vahvistaa toiminnan laatua ja yhteisöllisyyttä, sekä tukea vapaaehtoistyötä.

Avustuksia myönnettäessä on kiinnitetty huomiota mm. siihen, ovatko lapset ja nuoret olleet mukana suunnittelemassa hanketta tai toimintaa.  Myös vapaaehtoistoiminnan kehittämiseen pyritään koko ajan löytämään hyviä malleja, joita onnistuneista kehittämishankkeista voi nousta.

Teksti: OKM:n tiedote.

Salibandyseuroista tukea saivat:

FBC Turku ry Turku 6 500 jatkohanke
FB Factor ry Kontiolahti 15 000 palkkaus
Happee ry Jyväskylä 14 500 toiminnallinen
ldrottsföreningen Kamraterna Grankulla ry Kauniainen 15 000 palkkaus
Northern Stars ry Espoo 7 000 toiminnallinen
Pontuksen Nouseva Voima PoNoVo ry Lappeenranta 13 000 jatkohanke 
Rauman SalBa ry Rauma 8 000 toiminnallinen
Salibandyseura Vaasa ry Vaasa 15 000 toiminnallinen
Salibandyseura Welhot ry Kuopio 15 000 palkkaus
SC Hawks ry Helsinki 7 500 jatkohanke
Seinäjoen Peliveljet ry Seinäjoki 6 000 toiminnallinen
Voimistelu- ja urheiluseura Jokelan Kisa ry Tuusula 6 400 jatkohanke
Voimistelu- ja Urheiluseura Parkanon Ponteva ry Parkano 12 000 jatkohanke
Yhteensä   140 900  

Kaikki tukea saaneet löydät täältä.

Jaa artikkeli