Katso tiiseri: Naisten Salibandyliigan finaalisarja vahvasti mukana Ylen mestaruusputkessa

Naisten Salibandyliigan finaalisarjan ratkaisevat loppuottelut näkyvät Ylen kanavilla sen lanseeraamassa mestaruusputkessa.

Mestaruusputki on Ylen ja suurimpien palloilulajien kanssa kehitetty konsepti, jossa mukanaolevien lajien kauden huipennus saa näkyvyyden Ylen urheilulähetysten tarjonnassa.  

Yle tulee mestaruusputkilähetyksin mukaan siinä vaiheessa, kun palloilulajien finaalisarjat ovat ratkaisuvaiheessa. Jotta eri lajien kevään ratkaisupelit on saatu sovitettua Ylen lähetyskarttaan, on se tarkoittanut tiivistä ja joustavaa yhteistyötä Ylen ja lajiliittojen välillä.

Naisten salibandy lukeutuu Ylen mestaruusputken lajeihin.

Tällä kaudella niin naisten kuin miestenkin Salibandyliigoissa palattiin kolmen vuoden jälkeen takaisin finaalisarjoihin. Naisten Salibandyliigassa mestaruus ratkaistaan paras seitsemästä -järjestelmällä eli mestaruuskannua pääsee nostamaan neljällä voitolla.

Tällä hetkellä naisten Salibandyliiga on vielä puolivälierävaiheessa. Ensimmäisen loppuottelun pelipäivä on heti pääsiäisen jälkeen tiistaina 23.4.

Ensimmäisen kerran naisten Salibandyliigan Suomen mestaruus voi olla katkolla on neljännessä loppuottelussa tiistaina 30.4. Mahdollinen viides finaali pelataan lauantaina 4.5., kuudes sunnuntaina 5.5. ja seitsemäs keskiviikkona 8.5. Ylen lähetysten määrä riippuu miten lyhyeksi tai pitkäksi finaalisarja muodostuu.

Naisten Salibandyliigan osalta on olemassa myös sellainen vaihtoehto, että Yle näyttää myös naisten 1. ja/tai 3. finaalin, mikäli salibandya ennen mestaruusputkessa olevien lajien (23.4.naisten futsal ja 27.4. naisten koripallo) loppuottelusarjat ovat jo päättyneet. Tällöin vapautuvan tv-ajan saa salibandy.

Parhaillaan meneillä olevia naisten puolivälieriä lähettää Ruutu. Varmistuneet lähetykset löytyvät täältä.

Naisten Salibandyliigan loppuottelut Ylen mestaruusputkessa
Tiistai 23.4. Naisten Salibandyliigan 1. finaali (Ylen varaotteluna klo 19:15, mikäli naisten futsalin mestaruus ratkennut)
Lauantai 27.4. Naisten Salibandyliigan 3. finaali (Ylen varaotteluna klo 14:15, mikäli naisten koripallon mestaruus on ratkennut)
Tiistai 30.4. Naisten Salibandyliigan 4. finaali klo 18:30
Lauantai 4.5. Naisten Salibandyliigan 5. finaali klo 12:40
Sunnuntai 5.5. Naisten Salibandyliigan 6. finaali klo 12:40
Keskiviikko 8.5. Naisten Salibandyliigan 7. finaali klo 18:15

Miesten Salibandyliigan finaalisarjan ottelut näkyvät Jim tv-kanavalla ja Ruutu-palvelussa.

Jaa artikkeli