Karmea avauserä toi Suomen salibandynaisille tappion Ruotsia vastaan

Ruotsin avauserään latomat kuusi maalia riittivät lopulta sille voittoon Prahan EFT-turnauksessa, vaikka Suomi toisen ja kolmannen erän veikin.

Suomen salibandynaisten toinen ottelu Prahan EFT-turnauksessa tuotti tappion, kun maailmanmestari Ruotsi oli väkevämpi maalein 6-4. Suomalaisten kohtaloksi koitui katastrofiluokan avauserä, jossa Ruotsi takoi kaikki kuusi maaliaan.

Ruotsi latoi taululle 13 minuutissa neljän maalin johdon, jonka kauheutta kuvasi Milla Nordlundin lavasta omaan verkkoon karannut 0–4. Veera Kauppi kavensi läpiajosta yllätettyään Ruotsin alimman pelaajan ja Jenna Saario onnekkaasti verkkoon lipuneella pallolla, mutta tauolle lähdettiin lukemista 2-6 Suomen käytettyä jo sekä aikalisänsä että maalivahdin vaihdon, kun Tiltu Siltanen teki tilaa Krista Niemiselle.

Ruotsilla oli toisen erän alussa vielä paikka kasvattaa johtoaan rangaistuslaukauksesta, mutta Tiltu Siltanen kävi koukkaamassa pallon laukojan lavasta jaloillaan. Suomi pääsi toisessa erässä pelille Ruotsin terävimmän vyöryn samalla hiukan laannuttua, ja erän lopulla 16-vuotias Suvi Hämäläinen sai namutella tyhjiin ensimmäisen naisten maajoukkuemaalinsa Sara Piispan tarjoilusta. Suomen pirteä taistelu jatkui päätöserässä, jossa Oona Kauppi napautti eron enää kahteen Laura Mannisen tolppakudin paluupallosta. Lähemmäs ei Suomi enää yltänyt edes kuudella viittä vastaan.

– Katastrofaalinen alku, päävalmentaja Lasse Kurronen puisteli päätään.
– Jostain syystä ei oltu lainkaan valmiita pelaamaan. Ei fyysiseen presenssiin eikä tila ja aika -vaatimukseen. Sitten piti tyhjentää koko stetsoni: peluutus uusiksi, viisikot uusiksi, aikalisä ja maalivahdin vaihto.

Erätauolta palasikin monta luokkaa valppaampi Suomen joukkue.
– Ihan hyvin sitten päästiin takaisin peliin kiinni, vaikka tietysti voitto jäikin nyt taas kauaksi. Pelissä kuitenkin näkyi myös niitä asioita mitä olemme kesän harjoitelleet eikä huomiseen tarvitse lähteä pää pensaassa, päävalmentaja sanoi,
– Täytyy antaa tunnustusta, että kaikki penkiltä peliin tulleet pelaajat onnistuivat hyvin ja toivat uutta virtaa ryhmään vaikean alun jälkeen.

Salibandya, Praha

Naisten Euro Floorball Tour -turnaus

Suomi–Ruotsi 4-6 (2-6, 1-0, 1-0)

1. erä: 2.31 Ellen Rasmussen (Cornelia Fjellstedt) 0-1, 5.05 Fjellstedt (Stephanie Boberg) 0-2, 9.33 Rasmussen (Klara Molin) 0-3, 13.22 Oma maali 0-4, 13.57 Veera Kauppi 1-4, 14.51 Boberg (Rasmussen) 1-5, 15.29 Jenna Saario (Veera Kauppi) 2-5, 17.45 Moa Tschöp (Anna Wijk) 2-6.
2. erä: 35.53 Suvi Hämäläinen (Sara Piispa) 3-6.
3. erä: 52.15 Oona Kauppi (Laura Manninen) 4-6.