Ismo Haaponiemi jättää Salibandyliiton puheenjohtajan tehtävän – vaalit marraskuussa Seinäjoella

Salibandyliiton puheenjohtaja Ismo Haaponiemi, 47, ei asetu ehdolle jatkokaudelle marraskuun liittokokouksessa. Haaponiemi on toiminut puheenjohtajana vuoden 2015 alusta lähtien. Kolmivuotinen kausi tulee päätökseen joulukuussa.

Uusi hallitus ja puheenjohtaja valitaan Salibandyliiton sääntömääräisessä liittokokouksessa Seinäjoella 11. päivä marraskuuta. Lisäksi kokouksessa vahvistetaan Salibandyliiton toimintasuunnitelma sekä talousarvio vuodelle 2018.
 
Haaponiemi halusi tulla asian kanssa ulos nyt, jotta seuroille jää riittävästi aikaa valmistautua marraskuun vaaliin ja uuden puheenjohtajan etsintään.
 
– Päätös oli todella vaikea. Tämä on ollut minulle rakas ja hyvä tehtävä. On ollut mahtavaa olla kehittämässä yhtä Suomen vetovoimaisinta lajia. Koen silti, että tämä on luonteva kohta vaihtaa. Uudella puheenjohtajalla ja hallituksella on hyvät edellytykset päästä jatkamaan seuraavien kolmen vuoden aikana niitä lähtöjä, joita me tämän hetkisessä hallituksessa olemme luoneet, Haaponiemi kommentoi.
 
Vielä hetken vallassa oleva hallitus on uudistanut ahkerasti. Oman toimen ohella puheenjohtajana toiminut Haaponiemi myöntää, että hommia on paiskittu.
 
– Kolme vuotta on lopulta pitkä aika. Tämä on ollut todella työntäyteinen ja intensiivinen jakso. Hallituksen näkökulmasta on tapahtunut paljon niin näkyviä kuin ulospäin näkymättömiäkin asioita, Haaponiemi toteaa ja jatkaa:

– On tehty mm. kokonaan uusi strategia liitolle, organisaatiota ja sen roolitusta ja johtamisjärjestelmää on uusittu selkeämmäksi, tavoitteellisemmaksi ja järjestelmällisemmäksi, huippu-urheiluun panostava Maajoukkuetie on rakennettu sekä brändistrategia luotu. Olemme entisestään juurruttaneet seuralähtöistä ajattelutapaa, jossa kehittämistä ja ajattelua ohjaavat seurojen tarpeet ja hyvinvointi. Olemme valinneet kasvustrategian, joka on saatu hyvin liikkeelle. Kolmen vuoden aikana olemme kasvaneet lähes 15 000 pelaajalla. Jo normaaliksi totutun kasvun päälle on saatu reipasta lisäloikkaa tehtyä.
 
Haaponiemellä on pitkä historia salibandyn luottamustoimien parissa. Hän on toiminut puheenjohtajuuden lisäksi mm. salibandyn MM-kisojen pääsihteerinä sekä Salibandyliiton pääsihteerinä ja seurapalvelujohtajana.
 
– Koen, että olen saanut puheenjohtajakaudesta todella paljon itsellenikin. Tämä on ollut elämää rikastuttavaa aikaa. Haluan kiittää luottamuksesta ja hienosta yhteistyöstä kaikkia salibandyihmisiä. Lajin parista en kuitenkaan lähde mihinkään, ainakin salibandyn ikämiessarjoissa pelaan jatkossakin suurella innolla.

Kuva: Juhani Järvenpää.

Jaa artikkeli