Happee toisena Salibandyliigan välieriin, kauden komeetta enää voiton päässä

Happeen neljäs voitto TPS:stä tuli trillerilopun jälkeen maalein 7-6.

Happee ja Classic ovat joukkueet, jotka ovat varmistaneet paikkansa Salibandyliigan kevään välierissä. Happee sinetöi oman jatkonsa voitoin 4-1 lyödessään tänään kotonaan TPS:n 7-6. Toisessa pyhätöitä ahkeroineessa puolivälieräparissa Nokian KrP siirtyi otteluissa 3-1-johtoon kaataessaan Seinäjoella SPV:n peräti 11-3.

Happee johti Jyväskylän illan ottelua avauserässä 3-0, toisessa 4-1 ja puolitoista minuuttia ennen loppusummeria 7-4, mutta TPS ei vain antautunut. Maalivahti Pyry Luukkosen juostua penkille Ville Laine ja Olli Laine nostivat turkulaiset jo maalin päähän, mutta jäljelle jääneet 47 sekuntia Happee piti maalinsa puhtaana. Keskisuomalaisten tehoketjuna hääri tänään Juuso Heikkinen (2+2) – Petri Kauko (2+0) – Panu Kotilainen (1+2).

Seinäjoella SPV käväisi avauserässä johdossa, mutta Nokian KrP nousi ennen taukoa tasoihin ja toisessa erässä 4-2-johtoon. Päätösjakson Salibandyliigan kauden komeetta vei peräti 7-1 ja tuuppasi Peliveljet 972 katsojan harmiksi kesäloman kynnykselle. KrP:n ykkösviisikko jäi jälleen kerran pysäyttämättä, kun Jere Oksanen taituroi tehot 3+1, Henri Johansson 0+4 ja latvialaispuolustaja Morics Krumins 3+0.

Maalikooste Seinäjoelta:

Puolivälierissä pelaa maanantaina pari EräViikingit – Westend Indians, jossa voitot ovat 2-2.

Salibandyliigan putoamiskarsinnan viidennessä ottelussa Koovee löi vieraissa Steelersin 11-5 ja varmisti ensi kauden liigapaikkansa voitoin 3-2. Steelers joutuu vielä karsimaan paikastaan Divarin finaalien häviäjää vastaan.

Divarin loppuotteluissa Karhut tasoitti tilanteeksi 1-1 kaatamalla kotonaan Porissa Loviisan Torin 7-6. Avausottelun selvästi voittanut Tor johti avauserässä 4-1 ja toisessa 5-2, mutta porilaiset eivät antaneet periksi. Satakuntalaisten sankariksi nousi Joni Halminen, joka kymmenen minuuttia ennen ottelun loppua tasoitti pelin, nosti neljä minuuttia myöhemmin Karhut johtoon ja iski vielä tyhjiin voittomaaliksi jääneen osuman ennen vieraiden kavennusta.

Divarin kolmas loppuottelu pelataan keskiviikkona Loviisassa.

Naisten Salibandyliigan puolivälierissä Koovee tasoitti voitoiksi EräViikinkejä vastaan 1-1 lyömällä helsinkiläiset kotonaan 6-1. Muissa pareissa voittajat siirtyivät vieraissa 2-0-johtoon, kun SB-Pro löi TPS:n 4-1, Classic NST:n 7-1 ja PSS jälleen jatkoajalla SSRA:n, nyt maalein 5-4.

Arkistokuva: Esa Jokinen