Happee otti edun upealla jatkoaikamaalilla, Nokia ja EräViikingit mättivät osumia

Happee, Nokian KrP ja EräViikingit johtavat nyt ottelusarjojaan 2-1.

Salibandyliigan puolivälierissä pelattiin torstaina kolme ottelua, ja niistä dramaattisin nähtiin Jyväskylässä, jossa Happee löi TPS:n 4-3 Jami Mannisen jatkoaikamaalilla. Happee siirtyi ottelusarjassa 2-1-johtoon samoin kuin Westend Indiansin 11-4 kaatanut EräViikingit ja SPV:n 10-5 kukistanut Nokian KrP.

Kotonaan tarkalla pelillä Happeen yllättänyt TPS oli tänään vielä viisi minuuttia ennen loppusummeria 3-2-johdossa, mutta sitten iski ylivoimalla Peter Kotilainen illan kolmannen maalinsa. Kotilaisen kova laukaus kimposi maalivahti Pyry Luukkosen olkapäästä puolustaja Lauri Stenforsiin ja siitä TPS:n omaan verkkoon. Jatkoajalla Jami Manninen ja Kotilainen karkasivat vastahyökkäykseen ja sahasivat upean ratkaisun Mannisen viimeistelemällä osumalla.

Katso ratkaisumaali:

Tampereella nousi puheenaiheeksi runkosarjan pistekuningas Henri Johansson, joka mätti uskomattomat viisi maalia ja päälle kaksi maalisyöttöä. Illan avausmaalin laukoi Peliveljien Mikko Kohonen, mutta jo ennen pelin puoliväliä KrP oli karannut 4-1-johtoon. Nokialaisten ykkösviisikko takoi joukkueensa maaleista yhdeksän, ja Henri Johanssonia säestivät ahneimpina Jere Oksanen ja Morics Krumins kummankin kirjauttaessa saldon 2+2. Sami Koski syötti vieraiden maaleista neljä.

Vantaan Energia Areenalla kykeni joukkueiden avauskohtaamisen voittanut Westend Indians vielä avauserässä kaventamaan EräViikinkien kolmen maalin johdon tilanteeksi 3-2. Toisessa erässä isännät kuitenkin karkasivat jo 9-2-johtoon, ja kolmatta leimasi Indiansin sitkeä yritys riskillä ilman maalivahtia. Peli kuudella viittä vastaan tuotti Valtteri Kainulaisen kavennuksen, mutta oma tyhjä verkkokin räpsähti kahdesti. Lauri Kapanen latoi isännille tehot 3+2, ja Tuomas Iiskola iski EräViikinkien maaleista neljä.

Perjantaina ovat vuorossa neljännet puolivälierät Oilers – Classic ja TPS – Happee.

Arkistokuva: Esa Jokinen