Ensimmäiseen Suomen cup –finaaliinsa valmistautuva Trine Sällström ei ole jännittäjätyyppiä

Sällströmin seuraava haaste on löytää joukkuekavereitaan PSS:n tiiviin puolustuksen keskeltä lauantain cup-finaalissa.

Helsinkiläisjoukkueen puolustuksen johtohahmo Trine Sällström sovittaa joukkueelleen altavastaajan viittaa naisten TEHO Sport Suomen Cup –finaaliin.

Viime kaudeksi M-Teamista EräViikinkeihin monen muun pelaaja tavoin siirtynyt Trine Sällström on ottanut paikkansa vuoden 2018 pronssimitalistin puolustuksessa. Hyvänä pelintekijänä tunnetun Sällströmin seuraava haaste on löytää joukkuekavereitaan PSS:n tiiviin puolustuksen keskeltä lauantain cup-finaalissa.

44668046104_a9d506b5bf_k.jpg– Me lähdemme otteluun altavastaajana ja se rooli sopii meille oikein hyvin. Meillä on paljon pelaajia, jotka eivät ole aikuisten tasolla finaaleita pelanneet. Näen, että nälkää riittää, sillä haluamme tehdä tällä kaudella tulosta, Sällström ennakoi.

Yksi nuorista ja nälkäisistä pelaajista on 20-vuotias Sällström. Finaali on hänellekin aikuisten tasolla ensimmäinen, vaikka isoja pelejä on junioreissa kertynytkin MM-finaalia myöten. Naisten maajoukkueessakin pelannutta puolustajaa eivät panokset huimaa.

– En juurikaan jännitä isoja pelejä. Pelipäivinä teen muita juttuja ennen hallille menoa ja pyrin valmistautumaan ruokailun ja levon kannalta 110-prosenttisesti, ettei mikään jää siitä kiinni. Juuri ennen kentälle menoa on pieni ja sopiva jännitys.

Sällström arvottaa tulevan finaalin jopa uransa toistaiseksi isommaksi peliksi.

– Junnujen MM-finaali ja SM-finaalit ovat tietysti isoja juttuja, mutta aikuisten finaali ovat tietyllä tavalla steppi ylöspäin ja sillä tavalla täysin verrattavissa. Tämä on iso ottelu, jonka arvostan korkealle. Cup on muutenkin tärkeä välietappi, joka on meille tärkeä juttu.

Cup on kilpailuna ollut Sällströmin mieleen.

– Cupissa on pudotuspelihenkiset matseja, joissa latautumisen tulee olla kunnossa, vaikka vastassa olisikin ennakkoon heikompi vastustaja. Muuten leikki loppuu kesken.

Heikkoja vastuksia EräViikinkien taipaleelle ei tosin tällä kaudella osunut. Matkalla finaaliin kaatuivat Koovee, Pelicans ja SB Pro.

32455868608_d6d0436c6f_k.jpgEräViikingit on noussut lyhyessä ajassa naisten liigan kärkikahinoihin. Joukkue ilmestyi käytännössä tyhjästä, mutta on Sällströmin mukaan hitsautunut nopeasti yhtenäiseksi nipuksi, jossa pelaajat ovat toistensa hyviä ystäviä. Muutos oli henkilökohtaisellakin tasolla iso M-Teamista siirtyneelle Sällströmille.

– Täällä tehdään tosi ammattimaisesti hommia hyvän valmennuksen johdolla. Enkä halua ottaa mitään M-Teamilta todellakaan pois. Siellä on tehty arvokasta juniorityötä, jota arvostan. EräViikingeissä on panostettu nais- ja tyttöpuolelle. Tuleva finaali on seurallekin hyvä asia. Näyttö siitä, että panostus tuottaa tulosta.

Sällströmillä on sopimus EräViikinkien kanssa myös kaudeksi 2019-2020. Seuraava edessä siintävä tavoite on luonnollisesti cupin voitto. Henkilökohtaisesti tähtäin on vuoden lopun MM-kilpailuissa. Jos yksittäiset isot pelit eivät jännitäkään, maajoukkueessa tilanne on hieman toinen.

– Siellä on kova kilpailu pelipaikoista, mikä luo tietynlaista lisäpainetta, kun haluaa vakuuttaa valmennuksen. Seurajoukkueessa yleensä pysyy mukana koko kauden, vaikka välillä menisi heikommin, Sällström naurahtaa.

Tampereella pelattavaan finaaliin kuudetta liigakauttaan pelaava Sällström toivoo paikalle isoa yleisöä.

– Tapahtuma ja olosuhteet ovat varmasti viimeisen päälle, joten itse pääsee vain nauttimaan ja keskittymään otteluun. Toivottavasti yleisö löytäisi paikalle myös naisten finaaliin.

46864262811_e9bde0b484_k.jpg

Teksti: Tuomo Reponen
Kuvat: Juhani Järvenpää

Jaa artikkeli