Ensimmäinen U16-maajoukkueleiri tulossa - tässä pelaajat

Suomen ensimmäinen U16-maajoukkueleiri pidetään Eerikkilän Urheiluopistolla 31.10. – 2.11. Valmentajat Jussi Huovinen, Ilja Pantzar ja Jarno Nikulainen ovat kutsuneet mukaan kolme maalivahtia ja 20 kenttäpelaajaa.

Suomen ensimmäinen U16-maajoukkueleiri pidetään Eerikkilän Urheiluopistolla 31.10. – 2.11. Valmentajat Jussi Huovinen, Ilja Pantzar ja Jarno Nikulainen ovat kutsuneet mukaan kolme maalivahtia ja 20 kenttäpelaajaa.

Ensi kertaa kokoontuva U16-maajoukkue on salibandyn MAAJOUKKUETIE-järjestelmän osa, jonka tarkoitus on tukea pelaajakehitystä ja pelaajien tarkkailua sekä selkeyttää ikäluokan huippupelaajien asemaa esimerkiksi oppilaitoshakujen osalta.

Varsinaisia maaotteluita ei ensimmäiseen U16-kokoontumiseen kuulu, mutta neuvottelut ensimmäisten pelien saamiseksi jo ensi keväälle ovat käynnissä. U16-maajoukkueryhmän on suunniteltu kokoontuvan jatkossa yhdestä kahteen kertaa vuodessa.

Suomen U16-maajoukkueen perustaminen on samalla signaali muille salibandymaille, jotta nämä rohkaistuisivat aloittamaan vastaavan toiminnan.

– Valintaprosessi oli todella vaikea, ja otanta tälle leirille oli aika pieni, U16-ikäluokan päävalmentaja Jussi Huovinen kertoo.
– Iso määrä lupaavia pelaajia jäi tällä kertaa ulkopuolelle. Kiitän koko valmennustiimin puolesta seuravalmentajia niistä keskusteluista, videoista ja analyyseistä, joita meille on tullut. Niistä on ollut suuri apu valintoja tehtäessä.

Puolustaminen on kansainvälisessä pelaamisessa tärkeä osa-alue, ja asenteen on oltava valituilla kunnossa.
– Leiriryhmää valittaessa tarkoituksena oli kuitenkin miettiä pelaajavalintoja enemmän pallolla tekemisen kautta. Tämä ei tarkoita ainoastaan herkkää pallotatsia, vaan kaikkea, mikä liittyy pallolliseen peliin. Karrikoidusti sanottuna täytyy osata pelata salibandya. Joku voisi kutsua tätä taitoa pelisilmäksi, joku peliälyksi, mutta me puhumme mieluummin pelin ymmärtämisestä. Tarkkailemme, kuinka pelaaja ennakoi ja havainnoi kentällä ja löytääkö hän hyvät ratkaisumallit eri pelitilanteisiin, päävalmentaja Huovinen linjaa.
– Poikien maajoukkueetta valittaessa yksilöiden biologinen kehitys on hyvin eri vaiheessa, ja tämä pitäisi kyetä huomioimaan. Pohdimme ensin, että onko kyseisellä pelaajalla erityinen kyky pelata koosta huolimatta. Yritämme myös miettiä, millainen pelaaja pojasta tulee kymmenen vuoden päästä ja voisiko tässä olla erikoislahjakkuus josta tulisi Suomen edustusmaajoukkueen seuraava kantava voima. U16-maajoukkueen tarkoituksena on kehittää ja motivoida pelaajia kohti U19-, U23- ja miesten maajoukkueita.

Leiriryhmä Eerikkilään 31.10. – 2.11.

Maalivahdit:

Aki Karjalainen Limingan Niittomiehet
Saku Kontulainen Steelers
Joel Välimäki Turun Palloseura

Kenttäpelaajat:

Jimi Ahonen Happee
Niilo Helin Classic
Viljami Järvikangas Seinäjoen Peliveljet
Pyry Kauppinen Steelers
Jakob Kerola EräViikingit
Otto Kilpi Forssan Suupparit
Daniel Kortetmäki Turun Palloseura
Alpo Laitila Classic
Veeti Lahtinen Limingan Niittomiehet
Valtteri Lämsä Limingan Niittomiehet
Tuomas Markkula Grankulla IFK salibandy
Matti Minkkinen O2-Jyväskylä
Justus Mustonen Esport Oilers
Joel Niemelä Oulun Luistinseura
Arttu Pylväläinen Happee
Oliver Sillanpää Ådalens Idrottsförening
Mikael Sjöblom Grankulla IFK salibandy
Antti Vikstedt Oulun Luistinseura
Waltteri Vesterinen Turun Palloseura
Roope Wickström Nokian KrP

Jaa artikkeli