Arkadia-halli osoitti toimivuutensa maaotteluareenana

Nurmijärvestä tuli viikonloppuna uusi nimi salibandyn maaottelupaikkakuntien listaan, kun naisten neljän maan EFT-turnaus pelattiin Arkadia-hallissa Klaukkalassa.

Nurmijärvestä tuli viikonloppuna uusi nimi salibandyn maaottelupaikkakuntien listaan, kun naisten neljän maan EFT-turnaus pelattiin Arkadia-hallissa Klaukkalassa. Viime tammikuussa valmistunut areena osoitti kaikin tavoin toimivuutensa, ja tapahtumajärjestelyt toimivat moitteettomasti Salibandyliiton ja paikallisen seuran, SB-Pron, yhteistyöllä.

Kohokohtia olivat turnauksen ensimmäinen ja viimeinen ottelu, joissa molemmissa lehterit olivat lähes täynnä. Perjantaina päivällä pelattu Ruotsi-Tšekki -peli oli koululaistapahtuma. Klaukkalan ala-asteluokille oli jaettu nelisensataa kutsua, ja niitä oli hyödynnetty tosi hyvällä prosentilla. Turnauksen sunnuntainen päätöspeli Suomi-Ruotsi veti puolestaan halliin yli 400 silmäparia, ja tunnelma oli hyvä, vaikka Suomi ratkaisuottelun hävisikin.
– Käytännön järjestelyt sujuivat täysin ongelmitta, naisten EFT-turnauksen järjestelyistä päävastuussa ollut Salibandyliiton tapahtumakoordinaattori Henri Pelkonen myhäili kolmipäiväisen tapahtuman päätyttyä.
41059061764_fd2541685d_m.jpg– Saimme rakennettua hyvän turnauksen. Yleisöä olisi tietysti saanut olla enemmän muissakin kuin ensimmäisessä ja viimeisessä ottelussa.
Pelkosen mieleen jäi erityisesti perjantaisen koululaistempauksen onnistuminen.
– Koululaiset olivat hienosti mukana. Tunnelma oli hieno.

Vapaaehtoisia lähes vaivatta

Tuore naisten suomenmestariseura SB-Pro oli paikallisena toimijana isossa roolissa tapahtumajärjestelyissä Salibandyliiton tukena. SB-Pron puheenjohtaja ja puuhamies Janne Raatikainen kertoi vapaaehtoisrekrytoinnin sujuneen isommitta ongelmitta. SB-Pron seuraväkeä oli erilaisissa tehtävissä viikonloppuna kaikkiaan lähes 70 henkilöä, päiväkohtaisesti kolmisenkymmentä.

Pari miinuspointtia

Suomen maajoukkueen pelaajista viikonlopun EFT-turnaus oli tunteikas erityisesti Elina ja Karoliina Kujalalle, jotka ovat pelanneet SB-Prossa 20 vuotta ja maajoukkuepelejäkin jo todella pitkään. Nyt he pääsivät viimeinkin esiintymään Suomi-paidassa ”oikealle” kotiyleisölleen ja vieläpä tuoreina Suomen mestareina.
– Oli todella kiva saada tällainen tapahtuma Nurmijärvelle, ja kaikki järjestelyt sujuivat minun tietääkseni moitteettomasti, sanoi Elina Kujala.
– Ainakin kaikissa meidän peleissämme hallissa oli tosi mukava tunnelma, hän jatkoi.
– Oma pelini oli perussuorittamista. Vähän harmittaa, kun en itse osunut koko turnauksessa kertaakaan, vaikka paikkoja oli, löysi Elina Kujala yhden tappion lisäksi jotakin negatiivista sanottavaa.

41776550161_8aaa9d2361_z.jpg

Teksti: Matti Hannula
Kuvat: Juhani Järvenpää

Jaa artikkeli