MAAJOUKKUETIE FBA

Salibandyliiton Maajoukkuetielle valitaan ikäluokkien lahjakkaimmat pelaajat. Seurantatapahtumat toteutetaan Floorball Academyssa (FBA), Eerikkilässä.

FBA-toimintaan valitaan seurajoukkueita ja niiden lisäksi yksittäisiä pelaajia, joiden pelilliset valmiudet edellyttävät valintaa. Yksittäisistä pelaajista muodostetaan tapahtumissa United-joukkueet. United-pelaajien valinnat suorittavat Salibandyliiton Maajoukkuetievalmentajat, jotka kauden aikana seuraavat pelaajia.

Salibandyn Maajoukkuetien tavoitteena on kasvattaa lahjakkuuksia urheilijoina, ohjata pelaajia suunnittelemaan ja yhdistämään opiskelu- ja urheilu-uraa sekä kartoittaa ikäluokan sen hetkistä tasoa. FBA-seurantatapahtumat kertovat kehittymisen faktat ja sitovat valmennustoiminnan määrätietoiseksi prosessiksi useammalle vuodelle.

Pelaajaseuranta aloitetaan pelaajien aloittaessa peruskoulun 6. luokan, 11-12 vuoden iässä. Ensimmäiset Maajoukkuetietapahtumat ovat peruskoulun 6. luokan keväällä, toukokuussa. Pelaajilla on mahdollisuus kulkea Maajoukkuetietä 5-6 kauden ajan.

FBA-seurantatapahtumat järjestetään Salibandyliiton valmennuskeskuksessa Eerikkilässä.