SalibandyTV maksulliset lähetykset

SalibandyTV on Salibandyliiton uusi videoalusta, joka kokoaa kattavasti lajin lähetykset yhteen kanavaan. SalibandyTV-kokonaisuuteen kuuluvat verkkosivusto osoitteessa salibandy.tv sekä Android– ja iOS-striimaussovellukset – näistä kolmesta on nyt betaversiot livenä.

SalibandyTV:ssä seurat voivat lähettää sekä maksullisia että maksuttomia lähetyksiä. SalibandyTV:n tarjontaan kuuluvat kaikki Salibandyliiton alaiset ottelut F-liigaa lukuunottamatta. Samasta palvelusta voi siis jatkossa katsoa otteluita pienimmistä junioreista aina naisten 1. divisioonaan ja miesten Divariin sekä MAAJOUKKUETIE-otteluista Suomen maaotteluihin. Tuotannoista seurat vastaavat itse. Palvelun käyttö lähetysten tekemiseen on seuroille maksuton.

SalibandyTV:n kehitys on edennyt nyt siihen pisteeseen, että palvelun maksutoiminnot on otettu käyttöön. Toisin sanoen palveluun rekisteröityneet seurat voivat halutessaan pyytää maksuja tuottamistaan lähetyksistä – ja hankkia tuloja seuratoiminnan tueksi.

Maksullisten lähetysten tekeminen SalibandyTV:seen menee siten, että jokainen palveluun rekisteröitynyt (ja maksullisia lähetyksiä tekevä) seura tekee Visma Payn kanssa sopimuksen. Kun sopimus on tehty, niin Visma Paylta tulee sopimustunnus, joka pitää liittää seuran profiiliin. Tämän jälkeen otteluita voi alkaa asettaa maksullisiksi.

SalibandyTV:seen on rekisteröitynyt reilut 100 seuraa – kaikille nämä seurat on kontaktoitu sekä Salibandyliiton viestinnän että Visma Payn toimesta maksutoimintojen aktivoimiseksi. Liitolta on lähtenyt ennakkotieto ja Visma Paylta selkeät ohjeet sopimuksen tekoa varten.

Maksullisuus SalibandyTV:seen on rakennettu siten, että mahdollisimman suuri prosenttiosuus lähetystuloista tiliytyy suoraan seuralla, noin 70-80 prosenttia. Homma on tehty myös mahdollisimman helpoksi yhdessä Visma Payn kanssa: kun henkilö X ostaa ottelun seuralta Y, niin automaattisesti menee pieni osuus Visma Paylle maksutapahtumasta, pieni osuus SalibandyTV:lle palvelun ylläpidosta ja loput seuralle. Seurojen ei tarvitse erikseen laskuttaa Visma Payta tai SalibandyTV:tä, vaan kerran kuussa Visma Paylta tulee tilitys seuralle erittelyn kera.

Lähetysten hinnoittelut menevät siten, että alkuvaiheessa maksulliseksi voi laittaa vain yksittäisiä otteluita, joille valittavissa on neljä eri hintaa: ilmainen (free), 3,90e (lite), 5,90e (normal) ja 8,90e (premium). Seurat voivat itse vapaasti päättää hinnat, Inssi-Divaria lukuun ottamatta, jossa hinnoittelu on yhtenäinen. Kuukausi-, kausi- ja mahdollisia muita hinnoitteluita palveluun pyritään lisäämään myöhemmin.

Ottelulähetysten ostaminen tapahtuu SalibandyTV:n verkkosivujen kautta valitsemalla halutun ottelun ja klikkaamalla painiketta ”osta liput”. Kaikki yleisimmät maksutavat ovat käytössä.