Seurafoorumit - yhteistyötä yli aluerajojen

Salibandyseurat ovat pitkään toivoneet vuorovaikutusta ja vinkkejä arkeensa muilta seuroilta ja Salibandyliitto halusi vastata tähän haasteeseen järjestämällä kolme ylialueellista seurafoorumia (13.-14.1.Vantaa, 24.-25.1. Hämeenlinna ja 3.-4.2. Laukaa).
Tapaamiset olivat kaksipäiväisiä ja niihin osallistui yhteensä yli 60 seuraedustaja ympäri maata.

Viimeinen seurafoorumi Keski-Suomen, Pohjanmaan ja Savo-Karjalan seuroille järjestettiin Laukaassa helmikuun ensimmäisenä viikonloppuna.

– Ihmiset näkevät samoja ihmisiä arjessaan, joten nyt on mahdollisuus nähdä uusia ihmisiä ja saada uusia ajatuksia rennossa ilmapiirissä. Myös liiton toimihenkilöt näkevät uusia seuraihmisiä, koska eri alueiden ihmiset eivät arjessa juurikaan kohtaa, tiivistää Salibandyliiton kehityspäällikkö Mika Saastamoinen tapahtuman perusidean.

Ensimmäistä kertaa kokeiltiin myös eri lajien välistä yhteistyötä, sillä jokaiseen tapaamiseen saatiin vierailijoita Pesäpalloliitosta. Pesäpallon seurakehittäjät antoivat salibandyn lajiväelle vinkkejä toisen lajin toiminnasta ja siitä, miksi salibandyn ja pesäpallon kannattaisi tehdä yhteistyötä.
Lajien välisen yhteistyön lisäksi tapahtumissa oli myös eri alojen asiantuntijat antamassa käytännönläheisiä esimerkkejä ja inspiraatiota mm. vapaaehtoisten rekrytointiin sekä moderniin urheilumyyntiin- ja markkinointiin.

Laukaan tapaamisessa Salibandyliiton yhteiskuntasuhdejohtaja Jari Kinnunen kävi myös kannustamassa seuroja kuntavaaleissa vaikuttamiseen.

– Sote- ja aluehallintouudistus tulee muuttamaan liikunnan ja urheilun asemaa kunnallisessa päätöksenteossa. Siksi on tärkeää, että tulevat kuntapäättäjät olisivat mahdollisimman urheilumyönteisiä. Salibandyllä on myös yhteinen missio, että lajin vaikuttavuus kasvaa sekä alueellisesti, että valtakunnallisesti, Kinnunen toteaa ja toivoo, että seurat ottaisivat rohkeasti kantaa oman kuntansa päätöksentekoon.

Seurafoorumeihin kutsuttiin edustajat kaikista jäsenseuroista ja palaute seuraväeltä on ollut positiivista. Tamperelaisseura Classicin edustaja Niina Peltola-Styrman osallistui Laukaan tapahtumaan positiivin odotuksin tavata muita seuroja ja kuulla heidän ongelmiaan ja ajatuksiaan tämän päivän seuratyöstä.

– Olisin odottanut isompaakin osallistujamäärää, mutta paikalla oli innostunutta lajiäkeä, jotka saivat odotukset täyttymään. Ajatuksia herättävää oli myös huomata miten erilaisten ongelmien kanssa pienet seurat painivat suhteessa isoihin seuroihin. On kuitenkin hienoa, että arvot ja ajatukset junioriurheilusta ja salibandyn lähtökohdista ovat samat isoissa ja pienissä seuroissa. Myös ongelmat tuntuvat olevan yhtäläiset, kun puhutaan juniorityöstä. Pidän hyvänä asiana, että liitto järjestää näitä tapahtumia seuroille ja oli kiva, että mukaan oli otettu myös lajirajoja ylittävää näkökulmaa Pesäpalloliitosta.

Myös Saastamoinen oli Peltola-Styrmanin kanssa samoilla linjoilla tapahtuman tärkeydestä.
– Vuorovaikutus ja ajatustenvaihto on yhä tärkeämpää ja kehittymiseen vaaditaan aina erilaisia näkökulmia, hän toteaa.

laukaa_treffikuva_pieni.jpg
Seuratreffeillä päästiin vaihtamaan kokemuksia
ja ajatuksia seuratyön haasteista

Seurafoorumeissa läpikäytyihin esityksiin pääsee tutustumaan klikkaamalla allaolevia aihetekstejä.

Yhdenvertainen salibandy

Maajoukkuetie

Sähköinen tulospalvelu turnausmuotoisissa sarjoissa

Seura 360-projekti

Erotuomaritoiminta

Kuntavaalit 2017

Pelaamisen uudet muodot

Jaa artikkeli