Salibandyliiton valtuusto koolla Helsingissä

Salibandyliiton valtuusto oli koolla lauantaina Helsingissä ennen Hartwall Arenalla järjestettyä Superfinaali-tapahtumaa. Valtuusto hyväksyi vuosikertomuksen, tilinpäätöksen sekä myönsi vastuuvapauden hallitukselle ja muille tilivelvollisille vuoden 2015 osalta.

– Reilussa kolmessakymmenessä vuodessa salibandy on ottanut paikkansa suomalaisen urheilun huipulla. Lajillamme on kuitenkin vielä paljon kunnianhimoisia tavoitteita ja voitettavaa tulevaisuudessa, joten työ on vielä kesken, kertoo Salibandyliiton puheenjohtaja Ismo Haaponiemi.

– Salibandyn strategian yhtenä isona päämääränä on tuplata pelaajamäärä tulevan vuosikymmenen aikana, hän jatkaa.

Salibandyliiton vuoden 2015 kokonaistuotot olivat n. 8,3 miljoonaa euroa, liikevaihdon noustessa 29 % edellisvuodesta. Taloudellinen tulos muodostui ylijäämäiseksi 212 000 euroa.

Vuonna 2015 tuli kuluneeksi 30 vuotta Suomen Salibandyliiton perustamisesta. Salibandyn sarjoissa pelaavien määrä kasvaa edelleen vuosi vuodelta. Vuoden 2015 lopussa lisenssin lunastaneita oli 53 227 kappaletta. Lisäystä vuoden takaiseen tuli peräti 6,3 %.

Sama suuntaus näkyy myös muissa tunnusluvuissa. Joukkueita Salibandyliiton sarjoihin osallistui kuluvalla kaudella 2 932 kappaletta kasvun ollessa 5,2 %. Erityisen ilahduttavaa oli kiinnostus erotuomaritoimintaa kohtaan, missä on ollut vajetta toiminnan laajuuteen nähden. Erotuomarikurssin suorittaneita oli vuodenvaihteessa yli tuhat henkilöä.

Viime vuonna hyväksyttiin salibandyn visio ja strategia vuoteen 2028.  Salibandyliiton organisaatiota muutettiin vastaamaan vision ja strategian asettamiin haasteisiin, mm. huippu-urheilu ja pelaamisen kehittäminen eriytettiin omiksi sektoreikseen. Lisäksi päätettiin resursoida salibandyn vaikuttamistyöhön tavoitteena rakentaa alueelliset vaikuttajaverkostot yhteistyössä seurojen ja muiden tahojen kanssa eri alueiden tarpeet huomioiden.

Suomi jatkoi kansainvälistä menestystään, sillä toukokuussa poikien (U19) maajoukkue voitti kultaa Ruotsissa pelatuissa MM-kisoissa ja vuosi huipentui joulukuussa järjestettyihin 10. naisten MM-kisoihin Tampereella. Kisat onnistuivat järjestelyiltään ja urheilutapahtumana erinomaisesti.  Finaaliottelu, jossa tehtiin uusi yleisöennätys, oli tiukkaakin tiukempi ja naisemme toivat kisoista hopeaa jännittävän rankkarikisan jälkeen. Naissalibandy sai hienosti media- ja TV-näkyvyyttä.

Vuosikertomukseen voi tutustua alla löytyvän linkin kautta.

Kuvia valtuuston kokouksesta.

Kuva: Juhani Järvenpää.

Jaa artikkeli