Tshekki kukisti Suomen naiset rankkareilla

Suomen naiset kärsivät kirvelevän 4-5-tappion Tshekille EuroFloorball Tour -turnauksen viimeisessä ottelussaan. Tshekki sinnitteli pitkään takaa-ajajana ja tuli kahdesti kahden maalin takaa tasatilanteeseen. Suomen maalit viimeisteli Jaana Lirkki, Katri Luomaniemi, Alisa Pöllänen ja Hanna Sipiläinen. Suomi pääsi pelaamaan ylivoimalla neljä kertaa onnistumatta, Tshekin hyödyntäessä ainoan ylivoimansa.

Varsinaisen peliajan jälkeen tilanteen ollessa tasan, siirryttiin rangaistuslaukauskisaan. Ainoa onnistuja kuuden laukojan joukossa oli emäntien Tereza Urbankova

Maalivahti Lenka Kubickova torjui ottelussa 26 ja Liisa Kokkonen yhdeksän kertaa.

Tappio tiesi Suomelle turnauksen kolmossijaa Tshekin jälkeen. Ruotsi hallitsi pelejä kolmella voitolla.

Kuva: Simon Jiracek.

Salibandya

Naisten EuroFloorball Tour, Praha

2.11. Tshekki – Suomi 5-4 rl (1-2, 1-0, 2-2, 1-0)
1. erä: 4.05 Jaana Lirkki (Elina Kujala) 0-1, 6.23 Katri Luomaniemi (Nina Rantala) 0-2, 10.43 Adela Bocanova (Jana Vojackova) 1-2 yv.
2. erä: 34.15 Eliska Krupnova (Tereza Urbankova) 2-2.
3. erä: 40.21 Alisa Pollänen (Luomaniemi) 2-3, 40.52 Hanna Sipiläinen (Rantala) 2-4, 46.24 Martina Repkova  (Hana Sladeckova) 3-4, 47.24 Kristyna Bachmaierova (Jana Vojackova) 4-4.

Rl-kisa: Urbankova 5-4.

Lenka Kubickova, Tshekki: 7+11+8=26
Liisa Kokkonen, Suomi: 4+3+2=9

Jäähyt: Tshekki 8 min, Suomi 2 min.

Erotuomarit: Therese Edin ja Frida Nilsson, Ruotsi