Suomen U19-pojat pelaavat huomenna MM-kullasta!

Suomen alle 19-vuotiaat pojat peittosivat tämän päivän välierässä Tshekin 6-2 ja pelaavat sunnuntaina ikäluokan MM-kullasta joko Ruotsia tai Sveitsiä vastaan. Loppuottelu alkaa klo 14:45 Helsingborg Areenassa ja se lähetetään suorana VeikkausTV:ssä.

MM-finaalipaikka ei ole kovin yleistä suomalaisessa huippupalloilussa, mutta päävalmentaja Heikki Luukkosen ilme pysyi yhtä tyynenä kuin tähänkin saakka.

– Saavutettiin seuraava askel kohti tavoitettamme ja leveällä peluutuksella mentiin taas. Hyvä maku tästä ottelusta jäi, hän kertoi voitetun Tshekki-välierän jälkeen.

Suomi johti kahden erän jälkeen turvallisesti 6-0. Kolmannessa Tshekki iski kahdesti, mutta ei päässyt järkyttämään isommin ja pelasi lopun yllättävänkin passiivisesti verrattuna eiliseen, jolloin se laittoi Ruotsin ahtaalle viime minuuteilla.

– Alussa oli pientä hermostuneisuutta. Se oli taas uusi tilanne, kun ei näin hienoja matseja pääse hirveän usein pelaamaan. Sitten saatiin peli rullaamaan ja kaikkea ei tarvinnut ottaa koneesta irti. Erikoistilannepeliinkin voi olla tyytyväinen. Alivoimalla yksi meni omiin, mutta tehtiin yksi tosi tärkeä ylivoimamaali pelin kääntymisen kannalta, päävalmentaja muistutti.

Ottelun alku oli päivän parasta Tshekkiä ja loi vaarallisia tilanteita Miro Tuomalan vartioimalle maalille. Suomen avausmaali oli Miska Mäkisen yksilösuoritus. Hän kiemurteli tshekkipuolustuksen läpi ja nosti rystyltä sisään ja pian Olli Kinnunen nosti kädet kohti kattoa lauottuaan Jesse Ruokostenpohjan tarjoilusta takakulmaan.

Toisen erän maalinikkarit olivat kaksi maalia mieheen tehneet Ville Lastikka ja Eero Nuutinen, joilta viimeistely käy luonteenomaisesti. Kolmannessa erässä Tshekki pääsi kaunistelemaan luvuiksi 6-2, mutta sen jälkeen Suomi pelasi kellosta ajan pois pitämällä pallon hallussa, kun Tshekillä ei ollut intoa yltiökarvaukseen.

Suomen parhaana palkittiin Happeen maalivahti Miro Tuomala. Kaksimetrinen torjuja oli yhtä hymyä ottelun jälkeen.

– Tshekki pelasi omilla vahvuuksillaan, mutta luotettiin omaan suunnitelmaan ja se toimi todella hyvin. Kun pidetään melkein 50 minuuttia kaveri nollilla, niin kyllähän se kertoo että ollaan joukkueena onnistuttu hyvin.

Kumman haluaisit kohdata huomenna loppuottelussa, Ruotsin vai Sveitsin?

– Oishan se Ruotsi unelma. Olisi mukava kaataa ne täällä kotikentällään, nuorukainen virnisti.

Päävalmentajalle asialla ei ole merkitystä.

– Vastassa on joka tapauksessa tuttu joukkue, josta meillä on hyvät perustiedot olemassa. Nyt haetaan enää yksityiskohtia ja pohditaan omaa peluutusta, Heikki Luukkonen totesi.

Kuva: Mika Hilska.

————
Alle 19-vuotiaiden poikien MM-kisat
Helsingborg

MM-välierä 2.5. Suomi – Tshekki 6-2 (2-0, 4-0, 0-2)

1. erä: 10.43 Miska Mäkinen (Juho Sorri) 1-0, 12.07 Olli Kinnunen (Jesse Ruokostenpohja) 2-0.

2. erä: 21.55 Ville Lastikka (Rasmus Kainulainen) 3-0, 33.30 Eero Nuutinen (Miikka Pentikäinen) 4-0 sr, 37.08 Lastikka (Teemu Metsälä) 5-0, 37.20 Nuutinen (Pentikäinen) 6-0.

3. erä: 49.15 Patrik Kieler (Marek Benes) 6-1 yv, 50.42 Jakub Kolstrunk (Jakub Kordos) 6-2.

Suomen parhaana palkittiin maalivahti Miro Tuomala.

Torjunnat: Miro Tuomala, Suomi: 7 + 6 + 4 = 17, Tomas Fibiger:5 + 11 + 0 = 16 ja Jan Cimbalek, Tshekki : 0 + 0 + 4 = 4

Jäähyt: Suomi 3 x 2 min, Tshekki 3 x 2 min

Erotuomarit: Håkan Söderman ja Glenn Boström, Ruotsi

Yleisöä: 873.

Huomisessa MM-loppuottelussa klo 14:45 Suomi kohtaa joko Ruotsin tai Sveitsin. Toinen välierä alkaa klo 16:45.

Jaa artikkeli