Suomen U19-pojat peittosi Ruotsin 5-3 ja voitti EFT:n - Ville Lastikka jälleen isossa roolissa

EFT-viikonlopun viimeinen päivä jatkuu voitokkaissa merkeissä. Myös Suomen ikäluokkamaajoukkue nappasi turnausvoiton kukistamalla Ruotsin kypsän esityksen jälkeen luvuin 5-3. Salibandynuoret poistuivat jokaisesta ottelusta voittajana. Turnaus nosti esiin uusia nimiä salibandytaivaalle.

Ottelun alku oli kuitenkin Ruotsin ja sai horjutettua fyysisyydellään Suomea. Joel Birging kiersi maalin takaa ja nosti rystyltä ohi maalivahti Santeri Pohjosen. Pian oli keltapaita läpiajossa, mutta nyt Pohjonen veti pidemmän korren. Suomi pääsi yrittämään tasoitusta ylivoimalla, mutta ei saanut mainittavampaa aikaiseksi. Sytytysainetta löytyi Miikka Pentikäiseltä, joka kärkikikan jälkeen yllätti Ruotsin maalivahdin.

Suomen johtomaalin toisessa erässä teki Ville Lastikka saatuaan pallon lahjana kovan karvauksen alla hermoilleelta ruotsalaispuolustajalta. Tämän jälkeen Suomi ei enää luopunutkaan johtoasemasta, vaikka Aaro Astalan maalin jälkeen Marcus Karlsson kavensi.

Päätöserässä Suomi osoitti oivaa paineensietokykyä. Olli Kinnunen laukoi väkevän nousun päätteeksi alivoimalla Suomen neljännen osuman. Anton Birgersson kavensi vielä kerran ylivoimalla ja tasoituskin oli lähellä, mutta paniikkia ei syntynyt suomalaisleirissä. Sen sijaan turnauksen hahmo Ville Lastikka osoitti maalivainunsa. Laukaus lirui ruotsalaisten kannalta ikävästi maaliviivan yli.

Kuva: Juhani Järvenpää.

Salibandya

U19-poikien EuroFloorball Tour
Hämeenlinna, Elenia Areena

2.11. Suomi – Ruotsi 5-3 (1-1, 2-1, 2-1)
1. erä: 11.28 Joel Birging (Mathias Benckert) 0-1, 16.25 Miikka Pentikäinen (Juho Sorri) 1-1.
2. erä: 23.57 Ville Lastikka 2-1, 36.11 Aaro Astala (Olli Kinnunen) 3-1, 39.31 Marcus Karlsson (Adam Hansson) 3-2.
3. erä: 45.02 Kinnunen (Eemil Ukkonen) 4-2 av, 50.53 Anton Birgersson (Tim Nyander) 4-3 yv, 53.27 Lastikka (Kinnunen) 5-3.

Suomen parhaana palkittiin Santeri Pohjonen.

Santeri Pohjonen, Suomi: 3+5+4=12
Tobias Jernsand, Ruotsi: 7+5+7=19

Jäähyt: Suomi 4 min, Ruotsi 4 min

Erotuomarit: Thomas Baumgartner ja Thomas Kläsi, Sveitsi

Yleisöä: 1241.