Suomen U19 murensi Tshekin Malmössä

Suomen U19-tyttöjen salibandymaajoukkue aloitti EuroFloorball Tour -turnauksensa Malmössä näyttävästi, kun Tshekki kaatui peräti 9-1. Lauantaina Suomi saa vastaansa Sveitsin.

Suomen pieni alkupomputtelu jatkui vielä avauserän alussa Tshekin maalivahdin hyppysiin karanneessa rangaistuslaukauksessa, mutta jo seuranneesta ylivoimapelistä Jenni Torkki sivalsi Suomen johtoon. Milja Saarikoski, Nea Keihäs ja Milja Rastas laukoivat ennen ensimmäistä taukoa lukemiksi 4-0, ja taistelu voitosta oli ohi. Suomi hallitsi peliä loppuun saakka ja kykeni korkealla prässillään tyrehdyttämään Tshekin rakentelun jo sen omaan päätyyn. Vastustajan aseeksi jäivät lähinnä kaukolaukaukset ja niiden paluupalloista haetut maalinedushässäkät. Suomen parhaana palkittiin Taru Nordman, joka laukomansa maalin lisäksi syötti Suomen osumista kolme.

– Tshekki pelasi samalla taktiikalla kuin vuosi sitten viimeksi kohdatessamme, joten pääsimme toteuttamaan ennakoituja asioita ja tämän reissun teemaamme eli omaa hyökkäyspelaamistamme, Suomen päävalmentaja Tapio Tamminen kertoi.
– Tytöt alkoivat saada viisikkopeliä toimimaan ja rakenteita alkoi löytyä. Positiivista oli myös erikoistilanteiden toimiminen eli saatiin heti ylivoimamaali, mikä on ollut meille vähän haasteellista.
Valmentajan erityiskiitokset sai Suomen hallinnasta huolimatta 30 torjuntaa merkkauttanut maalivahti Elsi Kangasharju.
– Kaverilla oli monta maalintekopaikkaa, ja Elsi hoiti heti ensimmäisessä U19-pelissään homman hienosti kotiin.

Salibandya, Malmö

U19-tyttöjen EuroFloorball Tour -turnaus

Suomi – Tshekki 9-1 (4-0, 2-1, 3-0)

1. erä: 3.12 Jenni Torkki (Taru Nordman) 1-0 yv, 4.24 Milja Saarikoski (Nordman) 2-0, 14.53 Nea Keihäs (Jonna Virkkunen) 3-0, 15.21 Milja Rastas (Anniina Levälampi) 4-0.
2. erä: 27.29 Jannike Grönroos (Annu Selinummi) 5-0, 28.45 Nordman (Maura Paajanen) 6-0, 37.56 Lenka Faltusova (Vendula Berankova) 6-1.
3. erä: 40.47 Salla Ranta (Nordman) 7-1, 46.54 Torkki (Selinummi) 8-1, 54.01 Grönroos (Jonna Virkkunen) 9-1.

Elsi Kangasharju Suomi 10+10+10=30, Petra Kleckova Tshekki 7+5+5=17.

Jäähyt: Suomi 2 min, Tshekki 2×2 min.