Suomen opiskelijamaajoukkue pelaa vain MM-pronssista

Suomen miesten opiskelijamaajoukkue taipui Lodzin MM-välierässä Sveitsille maalein 6-3.

Suomi ei kyennyt puolustamaan miesten maailmanmestaruuttaan opiskelijoiden salibandyn MM-turnauksessa Puolassa. Suomi taipui iltapäivän välierässä Sveitsille maalein 6-3 ja kohtaa lauantain pronssiottelussa illan semifinaalin Tshekki – Slovakia häviäjän.

Suomen välierän maalit painottuivat avauserään, jossa Markus Markkola kuittasi Sveitsin avausosuman ja ensin Kevin Söderling ja sitten Olli Kinnunen (kuvassa) käyttivät Suomen johdossa. Sveitsi kiri kuitenkin erätaukoon mennessä johtoon, ja toisessa erässä Tim Aebersold repäisi eron kahteen maaliin. Sveitsillä oli paikka jo kuudenteenkin osumaan, mutta Suomen maalivahti Miro Tuomala ei antautunut rangaistuslaukauksen edessä.

Päätösjaksolla Suomi puski edelleen tehottomasti Sveitsin viisikkoa vastaan, ja laukaukset pysähtyivät peittäviin pelaajiin tai maalivahti Sandro Breuhun. Viisi minuuttia ennen loppusummeria Suomi alkoi hakea kavennusta kuudella, ja toiseksi viimeisellä minuutilla Tim Aebersold juoksi vielä loppunumerot tyhjiin.

– Ensimmäiseen erään tuli pahoja virheitä, jotka kävivät lopulta kalliiksi, Suomen päävalmentaja Lasse Eriksson mietti loppusummerin pärähdettyä.
– Myös maalien tekeminen loppui meiltä ensimmäiseen erään. Sen jälkeen pyrittiin kyllä reagoimaan ja tehtiin muutoksia sekä kokoonpanoon että pelitapaan mutta tänään se ei auttanut.
Kolme tehtyä maalia on salibandyssa kovin vähän, kun joukkueessa on Ville Lastikan, Miko Kailialan ja Kevin Söderlingin kaliiperisia hyökkääjiä.
– Ilman muuta meillä pitää olla eväät tehdä enemmän, ja aamulla ja ottelun alussa joukkueen ilme näytti hyvältä. Uskottiin, että tullaan joukkueena ohi ja voittoon.
Suomen valmistautuminen turnaukseen jäi ohueksi, kun ohjelmaan ei mahtunut leiritystä eikä kisapaikallakaan ole juuri päästy harjoittelemaan. Ainoa lajiharjoitus on tehty kentän puolikkaalla eikä eiliseen välipäiväänkään löytynyt kenttävuoroa. Niinpä eilisen ohjelmassa oli joukkuehengen rakentamiseen tähtääviä aktiviteetteja täydennettyinä sopivalla fyysisellä herättelyllä.
– Ei ole kuitenkaan tapana selitellä, Lasse Eriksson kuitenkin korosti.
– Ennenkin on pelattu näitä turnauksia vastaavalta pohjalta ja pystytty pärjäämään erittäin hyvin.
Päävalmentaja vakuutti, että huomenna panoksena oleva opiskelijoiden MM-pronssi kiinnostaa.
– Totta kai. Tänä iltana lähdetään purkamaan tämä yhdessä joukkueen kanssa ja sitten rakennetaan huomiseen riittävä rentous ja iloisuus, jotta kentällä ei patsastella vaan pystytään energiseen esitykseen.

Salibandya, Lodz, Puola

Opiskelijoiden MM-turnaus

Miehet

Välierä Sveitsi – Suomi 6-3 (4-3, 1-0, 1-0)

1. erä: 0.57 Tim Aebersold 1-0, 1.34 Markus Markkola (Albert Koskinen) 1-1, 2.15 Kevin Söderling (Miko Kailiala) 1-2, 5.59 Manuel Engel (Michael Schiess) 2-2, 8.44 Olli Kinnunen (Joel Lahti) 2-3, 10.55 Simon Steiner (Manuel Engel) 3-3, 13.30 Manuel Engel (Nicola Bischofsberger) 4-3.
2. erä: 23.25 Aebersold (Carlo Engel) 5-3.
3. erä: 58.47 Aebersold (Nils Conrad) 6-3 tm.