Salibandyliigan lauantai-ilta oli espoolaisten juhlaa

Salibandyliigan lauantai oli espoolaisjoukkueiden juhlaa. Westend Indians päräytti syksyn toistaiseksi suurimman yllätyksen aiheuttamalla Jyväskylässä sarjakärki Happeelle kauden avaustappion maalein 8-5, ja Oilers haki samoin lukemin pisteet Kooveelta Tampereelta.

Jyväskylässä Happee livahti nopeasti 2-0-johtoon, mutta jo ensimmäisellä tauolla Westend Indians oli noussut tasoihin, ja toisessa erässä espoolaiset iskivät neljästi karaten 6-3-johtoon. Happee kiri päätösjaksolla eron parhaimmillaan kahteen maaliin, mutta Heikki Iiskola nosti päätöslukemat kolme minuuttia ennen loppua sinetöiden vierasvoiton. Iiskola oli tehoillaan 3+1 illan tehomies, Santeri Toropainen laukoi hattutempun ja Mikael Sievänen kirjautti 2+1.

Tampereella Oilersin valmentaja Heikki Luukkonen käytti aikalisänsä jo avauserässä Kooveen karattua 4-2-johtoon. Se tehosi, sillä seuraavat kuusi maalia tekivät erikoistilanteista ja keskialueen katkoista espoolaiset. Kooveen Samuli Salomaa kavensi vielä illan toisella osumallaan, mutta taisteluun voitosta ei Koovee enää ehtinyt edes ilman maalivahtia puskien. Oilersin kapteeni Casper Pfitzner johti joukkoaan tehoilla 4+1, ketjukaveri Markus Markkola taituroi 2+2.

Oilers nousi illan voitollaan sarjakärkeen pisteellä ohi Happeen.

Sunnuntaina Salibandyliigassa pelataan ottelut SalBa – LASB, SPV – TPS ja OLS – SB Welhot.

Arkistokuva: Esa Takalo