Petri Kauko teki salibandyhistoriaa - koossa 517 liigaottelua

Petri Kauko pelasi 517. runkosarjan ottelunsa, kun Happee löi vieraissa OLS:n jatkoajalla 5-4.

Jyväskylän Happeen kapteeni Petri Kauko teki tänään salibandyhistoriaa, kun Happee löi vieraissa OLS:n jatkoajalla 4-3. Kauko pelasi 517. Salibandyliigan runkosarjan ottelunsa, mikä on enemmän kuin kenelläkään muulla. Pääsarjapelit viime keväänä jättänyt Mikael Järvi pelasi 516 ottelua.

Happee repäisi Oulussa 15 minuutissa kolmen maalin etumatkan, mutta OLS kiri rinnalle ja kuittasi myös Juuso Heikkisen ottelun viimeisellä kympillä tekemän johto-osuman. Jatkoaikaa ehdittiin pelata vain 18 sekuntia ennen kuin Veli-Matti Hynynen laukoi Happeelle toisen sarjapisteen Eemil Ukkosen syötöstä.

Vantaalla TPS katkaisi EräViikinkien kahdeksan ottelun voittoputken lyömällä helsinkiläiset rangaistuslaukauksilla 6-5. EräViikingeille piste irtosi vahvalla nousulla tappioasemasta. TPS karkasi avauserässä jo 4-1-johtoon, mutta EräViikingit kiri toisessa maalin päähän ja kolmannessa rinnalle. Kaksi minuuttia ennen loppua puolustaja Lauri Stenfors hiipi takatolpalle sipaisemaan turkulaiset 5-4-johtoon, mutta heti seuraavassa vaihdossa Miko Kailiala kiskaisi kaukaa tasoituksen. Jatkoajalla vieraat kestivät kahden minuutin ylivoiman, ja rangaistuslaukauskisassa Tatu Kanerviston sekä Eemeli Peltosen onnistumiset toivat lisäpisteen TPS:lle.

Lahdessa Nokian KrP hukkasi LASB:n vieraana kolmen maalin johdon, mutta karkasi pelin toisella puolikkaalla 9-6-voittoon. Isäntien kirittyä lukemiksi 6-6 nosti Ville Kangasmäki nokialaiset uudelleen johtoon, ja toisen erän viime sekunneilla Mikko Laakso kasvatti eron kahteen. Päätoslukemat nosti kolme sekuntia ennen täyttä aikaa tyhjiin Emil Eklund.

SPV nappasi kauden yhdeksännen voittonsa kaataessaan uudistetulla kotikentällään Seinäjoki Areenalla SalBan 6-4. Peliveljet karkasivat kuudessa minuutissa kolmen maalin johtoon, ja viisi minuuttia ennen pelin loppua tilanne oli 6-1. SalBa kaventeli lopussa kolmesti muttei ehtinyt enää lähemmäs. SPV:n Sami Koski (2+1) ja Matias Veikkola (1+2) olivat ottelun tehomiehet.

Hämeenlinnan Steelers pusertautui pois jumbopaikalta kaadettuaan kotonaan nousija SB Welhot peräti 11-2. Pelin puolivälissä Steelers johti 2-1, ja Welhojen Tuomas Rautiaisen saatua punaisen kortin Steelers iski kolme maalia ylivoimalla. Daniel Megyaszai iski Steelersille neljä maalia ja Timo Johansson kolme. Samuli Grönfors syötti kolme osumaa.

Salibandyliiga jatkuu 4. tammikuuta ottelulla Classic – Oilers, jossa nähdään myös Ruotsista Classiciin vaihtanut maailmanmestaripuolustaja Juha Kivilehto.