O2-Jyväskylän naisille riemukas avausvoitto

O2-Jyväskylän naiset aloittivat kautensa Salibandyliigassa riemukkaalla ja myös helpottavalla kotivoitolla Lappeenrannan NST:stä. Loppunumerot Palokan Ampparipesässä kirjattiin 4–3 (1–1, 2–1, 1–1).

Avauserä oli todellista hawaijisählyä, jossa ei juuri katkoja vihelletty. Ajassa 15.40 NST meni johtoon, mutta emäntien Jenni Kaipainen tasoitti vain 21 sekuntia ennen taukoa ylivoimalla todella näyttävällä laukauksella.

Toisessa erässä ”Ampparittarista” osuivat Saara Metsälä vahvan päätykarvauksen jälkeen ja Rina Rautala ylivoimalla tarkalla rannelaukauksella. Rautalan pallovarmuus ja -rohkeus enteilee, että hän nousee kauden mittaan tärkeään rooliin O2:n alakerrassa.

NST kavensi vielä toisen erän lopuksi, ja päätöserän alussa ikinuori Tanja Matilainen piti O2:ta pystyssä parilla näyttävällä torjunnalla. Erän puolivälin jälkeen ottelun parhaaksi pelaajaksi valittu NST:n Liisa Laapio tasoitti, mutta viimeinen sana oli emännillä. Nopean ja näyttävän vastahyökkäyksen päätteeksi Kiia-Mari Avikainen tarjoili poikittaissyötön, josta Tiia Hattara iski ottelun loppulukemat.

O2:n päävalmentaja Kari Saukkonen korosti erityisesti voiton henkistä merkitystä.

-Kyllä tällainen valaa uskoa: me pystyme, jos haluamme. Tänään nähtiin taisteleva ampparijoukkue, joka halusi tehdä töitä yhdessä. Voiton henkistä merkitystä ei voi olla korostamatta. Tästä on paljon helpompi lähteä ensi viikkoon, jonka päätteeksi odottaa taas peli yhtä päävastustajaamme, Sipoon ÅIF:ää vastaan, Saukkonen sanoi.

Pelillisesti Saukkonen oli tyytyväinen siihen, että harjoitellut asiat alkoivat näkyä kaukalossa.

-Meillä on iso tavoite pystyä vähentämään päästettyjen maalien määrää. Se lähtee pelin rakenteesta. Nyt karvausmuodostelmamme oli tiivis, ja uskalsimme pelata riittävän korkealla. Kolme päästettyä on ihan hyvä määrä, Saukkonen analysoi.

-Mutta pallossa pitää uskaltaa pysyä vielä paremmin. Siinä on opettelemista, sillä moni ei ole siihen tottunut, Saukkonen sanoi.

Saukkosta tietysti miellytti pelin kääntäminen lopussa voitoksi sekä tapa, jolla voittomaali syntyi.

-Se maali lähti pelin rakenteista. Tuki oli tarpeeksi lähellä, pääsimme vastaiskuun ja viimeistely tuli tyhjältä kaistalta. Se oli oikein oppikirjamaali, Saukkonen myhäili.

O2-Jyväskylän seuraava kotiottelu on vasta 14.10. Tampereen Classicia vastaan.