O2-Jyväskylä voitti hurjan trillerin ennätysyleisön edessä

O2-Jyväskylän hieno viikko huipentui upeasti sunnuntaina, kun ”Ampparit” löivät Divarin trillerissä Josban 8–7.

Salibandyseura O2-Jyväskylän hieno viikko huipentui upeasti sunnuntaina, kun miesten edustusjoukkue voitti todellisen jännitysnäytelmän jälkeen Divarin ottelussa Joensuun Josban maalein 8–7.

Torstaina satapäinen Amppari-lauma kävi ikimuistoisella matkalla Urheilugaalassa, ja melko pitkään säilyy mielissä myös sunnuntain ottelu, joka oli samalla junioriampparien tapahtumaottelu ja keräsi Monitoimitalon lehtereille kauden ennätysyleisön, 294 katsojaa.

O2-Jyväskylä oli ottelussa kuskin paikalla alusta lähes loppuun asti. Sarjakolmonen Josba oli pitkään tiukasti ”Äyeien” pihdeissä. Avauserän jälkeen O2 johti 3 – 1 ja kahden erän jälkeen 6 – 2, ja kun Divarin joulukuun pelaajaksi valittu Iiro Kinnunen viimeisteli hieman ennen päätöserän puoliväliä lukemiksi 7–3, peli vaikutti selvältä.
Asiantuntijat katsomossa kuitenkin muistuttivat tässä vaiheessa, että peli on kaikkea muuta kuin ohi. Ja näin totta vie olikin.
Josba kehitti kolmen viimeisen minuutin aikana ilman maalivahtia pelatessaan aivan uskomattoman kirin ja latoi pallon neljästi isäntien verkkoon. Josban viidennen maalin jälkeen Ampparien Iiro Pieviläinen kävi lisäämässä kotijohdoksi 8 – 5, kun kellossa oli enää puolitoista minuuttia. Silti Josba tuli vielä maalin päähän, mutta Veeti Naakan 8–7-kavennus ajassa 59.32 jäi ottelun viimeiseksi maaliksi.

Vielä tämän jälkeenkin tarjoiltiin dramatiikkaa, kun pelikelloa siirrettiin muutama sekunti taaksepäin, ja vielä ajassa 60.00 Josballe oltiin tarjoamassa vapaalyöntiä O2:n maalivahdin alueen rajalta. Lopulta vapari jäi kuitenkin antamatta, sillä tuomarit katsoivat kellon ehtineen käydä loppuun.

Ampparien leirissä huokailtiin ja pyöriteltiin epäuskoisina päitä loppuratkaisun jälkeen.
– 53 minuuttia oli meiltä hyvää pelaamista. Ihan ehjää kuusikymppistä ei tullut vieläkään, mutta lähellä oli. Vastustajan 6–5-pelaamisesta meillä ei ollut paljon tietoa, ja omalla viisikollamme tuntui olevan lopussa fokus liikaa maalinteossa, O2:n päävalmentaja Ilkka Peltonen mietti.

Voitolla jyväskyläläiset nousivat taas Divarin pudotuspeliviivan paremmalle puolelle, pisteen edelle ÅIF:ää ja EräViikingit Akatemiaa. Hyvän joulukuun jälkeen O2 oli hävinnyt tammikuun kaksi ensimmäistä otteluaan niukasti.
-Nämä olivat ansaitut ja erittäin tärkeät ja ansaitut pisteet, vaikka lopusta vähän karvas maku jäikin, Peltonen sanoi.
-Marras-joulukuun vaihteen jälkeen olemme oppineet ja kasvaneet pelaamaan tämän sarjan vaatimalla tasolla. Pelkkä koohotus – vaikka se tietynlainen vahvuutemme onkin – ei riitä. Tässä sarjassa rankaistaan virheistä ankarasti, mutta nyt oli kaksi erää oikein kypsää peliä, Peltonen analysoi.

O2:n tehokkaimpia sunnuntaina olivat kapteeni Joni Lempinen (2+1) ja Iiro Kinnunen (1+2). Josban tehokkain oli kaksi maalia lopun kirissä laukonut Veeti Naakka.