O2-Jyväskylä vastustamattomasti pikkufinaalin ykköseksi

Jyväskyläläisseurat juhlivat toista Suomen Cupin mestaruutta parin tunnin sisään, kun O2-Jyväskylä kellisti pikkufinaalissa Tikkurilan Tiikerit 7-4.

Viimeinen erä oli O2:n näytös, sillä se voitti sen 5-0, oltuaan kahden erän jälkeen kahden maalin tappiolla.

Kapteeni Joni Lempinen johti joukkoaan esimerkillisesti. Ensin 5-4-johtomaali ja pian hän vei ylivoimalla kotijoukkueen kahden maalin karkumatkalle. Etenkin viides maali oli hieno. Lempinen sai syötön takatolpalle ja löi pallon tyylipuhtaalla volleylla pussiin.

– Muutama tuollainen on tullut saatettua nähdä ennenkin, mutta hyvistä passeista on mukava laittaa tyhjiin.

Miten kippari näki finaalin ison kuvan ?

– Tehtiin hyvä kenraali Duxia vastaan sarjapelissä, kun silloinkin tultiin takaa ohi. En ollut yhtään huolissani, etteikö tultaisi nytkin. Etenkin kun peli olisi voinut olla kahden erän jälkeen yhtä hyvin meille 4-2. Otettiin jo silloin peli haltuun. Nyt voi sanoa, että parempi joukkue voitti.

Saitteko ”isoveli”-Happeen voitosta hetkeä aiemmin mitään mukaan omaan finaaliinne ?

– Katsottiin sitä ja ehkä se siinä turha jännä katosi.

Miten pikkufinaalin voitto asettuu uran saavutuksiin ?

– Täytyy sanoa, että parhaimpiin voittoihin lukeutuu ja enemmän on tullut hävittyä kuin voitettua, joten erittäin hyvää balsamia tämä on.

Ja voitonjuhlat. Millaiset ne on ?

– Huomenna on jo sarjapeli FoSua vastaan, mutta onneksi vasta illalla. Jos meitä yössä näkyy, niin ei kannata yllättyä. Eiköhän me jotain keksitä, ollaan kuitenkin vielä nuoria kavereita, naureskelee Lempinen ja lähtee moikkaamaan kaukalonlaidalla olevia kavereita.

O2-Jyväskylä sai yhden merkittävän palkinnon jo eilen, kun seura palkittiin viime vuoden lajitekona Keski-Suomen Urheilugaalassa.

Pikkufinaali puolustaa paikkansa Suomen Cupin tarjonnassa. Se tuli tänäänkin todistetuksi. Jälleen nähtiin viihdyttävä ottelu, jossa mitellään tosissaan ykköspalkinnosta. Vaikka pelaajat eivät liigatasoa edustakaan, niin katsojille tarjoillaan näyttäviä sommitelmia ja yksilösuorituksia.

Kuva: Harri Pirinen.

Ottelupöytäkirjaan.

Jaa artikkeli