MM-kultakapteeni jatkaa TPS-paidassa!

Juuri kahden vuoden jatkosopimuksen TPS:n kanssa tehneen Olli Laineen kausi oli monisäikeinen. TPS:n kausi oli tuloksellisesti vaikea ja päättyi vasta kolmen karsintakierroksen jälkeen. Laineen kausi jatkui vain lyhyen hengähdystauon jälkeen Suomen U19-maajoukkueen kapteenin roolissa U19 MM-kisoissa. Ensimmäisen ottelun pienen kangistelun jälkeen Suomi eteni voitosta voittoon murskaavalla tavalla. MM-finaalissa kaatui Sveitsi tylyin 13-3 -lukemin. Vaikka tuloksellisesti Laineen kausi TPS:ssä ja Suomen poikamaajoukkueessa kulki eri tahtiin, yhdistävä tekijä oli suuri henkinen rooli tärkeimmillä hetkillä.

– Kausi oli todella pitkä TPS:n paidassa, mutta nyt kun liigapaikka on hanskassa ja jatko Turussa varmaa, on helppo sanoa että pitkästä kaudesta oli vain ja ainoastaan hyötyä MM-kisoja ajatellen.

– Pelattiin TPS:n kanssa ison panoksen pelejä, joissa oli vain ja ainoastaan hävittävää. Tämä pakotti kasvamaan henkisellä puolella ja tämä kasvu oli valtava voimavara kisoissa. Tiesin siinä kohtaa omakohtaisen kokemuksen kautta, että panoksien ollessa isoja, myös itsestä pitää saada enemmän irti, toteaa Laine.

Olli Laineen poikamaajoukkueuran alku ajoittuu samoihin aikoihin kuin nuoren miehen nousu TPS:n edustusmiehistöön, noin kahden vuoden taakse. Tuona aikana Laine on pelannut 15 nuorten maaottelua ja noin 50 liigapeliä.

– Olen ollut etuoikeutettu, kun olen saanut olla näin pitkään maajoukkueessa mukana. Itselleni oli tärkeää päästä tuolloin maajoukkueuran alussa 95-ikäluokan mukaan yhdelle maajoukkueturnausmatkalle Sveitsiin. Siellä oli mukana pelaajia, jotka olivat jo yhdet kisat pelanneet ja heiltä oli hyvä ammentaa kokemusta ja oppia.

– Minulle iskettiin melkein suoraan kapteeninnauha käteen ja se oli tietenkin suuri kunnia. Totta kai se sisälsi myös tiettyjä velvoitteita. Mutta yleisesti ottaen voi sanoa, että oli helppo toimia kapteenina kun oli joukkueen ja valmennuksen tuki selän takana.

– MM-kisat oli tietenkin tämän projektin huipennus, mutta maailmanmestaruutta ryhdyttiin rakentamaan jo aikaisemmin. Valmennuksella oli selkeät sävelet asettuna jokaiseen tapahtumaan. Joukkue kehittyi tapahtuma tapahtumalta yhtenäisemmäksi ja kisoissa sitten paketti oli valmis eikä se jäänyt varmasti kenellekään epäselväksi. Oma poikamaajoukkueura huipentui makeimmalla mahdollisella tavalla, kun pääsin nostamaan MM-pokaalia, Laine hehkuttaa.

Seuraava tavoite – TPS nousuun ja oma läpimurto

Nyt MM-kisojen jälkeen Laineen ohjelmaan kuuluu akkujen lataaminen ja lomailu, mutta pian ajatukset siirretään jo tulevaan kauteen TPS-paidassa. Laineen tavoitteet ovat selvät.

– TPS on se seura, jossa ryhdyin tekemään tosissaan hommia ja asetin itselleni ja salibandyuralleni tavoitteita. Kaikkia tavoitteita ei kuitenkaan todellakaan ole vielä täytetty ja on mahtavaa saada jatkaa Turussa pelaamista ja pukea mustavalkoista päälle.

– Nyt on itselläni kaksi liigakautta takana ja kumpikin kausi on jättänyt käteen jotain muuta mitä on haettu. Nyt on jenginä aika kääntää kurssi ja ryhtyä tappelemaan menestyksestä. Omalta osaltani ehkä se todellinen läpimurtokausi liigassa on vielä pelaamatta, joten se sopii henkilökohtaiseksi tavoitteeksi, päättää Laine.

TPS julkaisee lisää pelaajasopimuksia lähitulevaisuudessa.

TPS:n tiedotteesta

Jaa artikkeli