Mitä ihmettä tapahtui Jyväskylässä? - Happee - SalBa 4-14

Happeen päätöserän 0-9-romahdus jumbo SalBaa vastaan oli yksi lauantain liigakierroksen erikoisuuksista.

Salibandyliigan lauantain erikoisuus nähtiin Jyväskylässä, jossa jumbo SalBa tuhosi matkalla pudotuspeleihin olevan Happeen vieraskaukalossa murskalukemin 14-4. Raumalaiset veivät päätöserän isäntien jäähyillessä urakalla peräti 9-0.

Päätöserän aluksi Janne Hyvönen iski SalBan 6-4-johtoon, ja kohta Happeelle tapahtui kummia, kun Panu Kotilainen otti viisiminuuttisen ja kohta vielä Otto Tikka ulosajon väkivaltaisuudesta. SalBa kiitti kuudella ylivoimamaalilla ja napautti vielä kruunuksi kaksi palloa tyhjiin Happeen rimpuillessa ilman maalivahtia. SalBan pelaajista Jani Lehtoniemi muhevoitti pörssisaldoaan tehoilla, Tomi Lahti 2+3 ja Erik Härkönen 4+0.

Erikoinen loppu nähtiin myös Hämeenlinnassa, josta Westend Indians haki 6-5-vierasvoiton Steelersistä. Vielä päätöserän alussa isännät johtivat 5-2, mutta maalivahtinsa penkille vetänyt Indians mätki kuudella viittä vastaan kolme osumaa, ja jatkoajalla Valtteri Kainulainen kruunasi espoolaisten illan ratkaisumaalillaan.

Vantaalla Kooveeta isännöinyt EräViikingit veti maalivahtinsa penkille jatkoajalla ja rakensi viidellä neljää vastaan voitto-osuman, jonka sivalsi Miko Kailiala.

Lauantain muissa ottelussa Justus Kainulainen ahnehti tehot 4+2 LASB:n lyödessä OLS:n 8-4 ja TPS:n Joonas Koskinen hattutempun, kun turkulaiset kaatoivat SB Welhot 6-2.

Illan tulokset tiivistivät häntäpäätä, jossa suoran putoajan paikalla oleva SalBa on enää kaksi pistettä Kooveeta ja Steelersiä jäljessä.

Naisten Salibandyliigassa maa järisi, kun kärkikaksikko Classic ja SB-Pro koki kumpikin yllättävän vierastappion. TPS löi Turussa Classicin 7-6 ja PSS Porvoossa SB-Pron 6-3.

Kuva ottelusta EräViikingit – Koovee: Juhani Järvenpää

Jaa artikkeli