Mestari Classic aloitti Salibandyliigan 34. perättäisellä voitolla

Classic päätti viime kauden 33 perättäiseen voittopeliin, ja tänään putki venyi liiga-avauksessa 1809 katsojan edessä.

Mestari Classic otti pudotuspelit mukaan luettuina 34. perättäisen voittonsa kaataessaan iltapäivän liiga-avauksessa Happeen 7-4. Ensimmäisen ottelupäivän muut voittajat olivat TPS, Oilers, SPV ja Steelers sekä rangaistuslaukauksilla EräViikingit.

Viime kauden Classic päätti 24 perättäiseen runkosarjavoittoon ja voitti päälle kaikki yhdeksän pudotuspeliotteluaan.

Tänään Matias Vaajala iski 12. minuutilla Classicin johtoon ensimmäisellä liigamaalillaan, ja Peter Kotilaisen tasoituksen jälkeen osui isännille Sami Johansson. Sama jatkui tauon jälkeen, kun Oskari Heikkilä teki 3-1 ja sitten Classic kykeni aina Happeen kavennuksen jälkeen kuittaamaan. Sami Johansson laukoi Classicin maaleista kolme, Oskari Heikkilä merkkautti 1+1.

Viime kevään finalistien kohtaaminen houkutteli Tampere Areenalle avauskierroksen komeimman yleisömäärän 1809.

Esa Takalon ottelukuviin

Kärkisijoille kaavailtu TPS aloitti Lahdessa odotetun vahvasti murjomalla 730 katsojan harmiksi LASBia peräti 9-3. Nuorten maailmanmestari Eero Jalo laukoi kolme maalia ottelussa, jossa turkulaiset karkasivat jo avauserässä 4-1-johtoon. Happeesta hankittu Janne Hoikkanen iski yhden maalin ja syötti kaksi.

Viime kaudesta vahvistunut Oilers antoi Oulussa myrskyvaroituksen heti avausottelussaan murjomalla OLS:n sen kotikaukalossa peräti 12-3. Asetelma tuli selväksi jo ensimmäisessä erässä, jonka espoolaiset veivät 5-2. Markus Markkola (1+3) ja Sylvester Raikamo (3+0) nousivat Öljymiesten tehokkaimmiksi. Joukkueeseen liittyneistä nuorten maailmanmestareista Heikki Iiskola ja Justus Kainulainen laukoivat kaksi maalia kumpikin ja Antti Suomela syötti yhtä monta..

Seinäjoen Peliveljet kaatoi kotonaan Westend Indiansin 7-4 vietyään ottelun kolmannen erän selvästi 5-1. Vielä päätösjakson aluksi Valtteri Kainulainen nosti ottelun toisella osumallaan vieraat 2-4-johtoon, mutta loppuilta oli 926 katsojan iloksi Peliveljien. Jari Hankkio ja Henri Myllymäki nostivat ensin SPV:n tasoihin ja sitten vielä puolustajat Petri Hakonen ja Jyrki Holopainen kahden maalin karkumatkalle. Loppunumerot liidätti tyhjiin Sami Koski, joka oli saldollaan 1+3 ottelun tehomies.

Steelers aloitti kautensa 6-2-vierasvoitolla Kooveesta Tampereella. Vielä kolmisen minuuttia ennen toisen erän loppua Koovee johti 3-2, mutta vielä ennen taukoa Ville Lastikka laukoi kahdella osumallaan Teräsmiehet edelle. Kolmannessa erässä Steelers teki vielä kolme maalia, joista viimeisellä Ville Lastikka sinetöi hattutemppunsa rangaistuslaukauksesta. Nico Jonaeson syötti Steelersin maaleista kolme.

Liiganousija Karhut nappasi ensimmäisen pisteensä heti avauskierroksella, vaikka taipuikin Vantaalla EräViikingeille rangaistuslaukauksilla 7-6. Ottelu sähköistyi toisessa erässä, jossa Karhut karkasi Juho Miilunpalon viiden minuutin jäähyn aikana alivoimalla jo 1-4-johtoon. Isännät kuitenkin tulivat vielä saman jäähyn kestäessä tasoihin kolmella ylivoimaosumalla. Kumpikin joukkue ehti vielä käydä johdossa ennen jatkoaikaa ja rangaistuslaukauksia, joissa EräViikingit onnistui kolmesti Karhujen yhtä vastaan. Kahden maalin miehiä ottelussa olivat EräViikinkien Perttu Puska ja Joonatan Lindholm sekä Karhujen Antti Vuorinen ja Juho Myllyharju. Vantaan Energia Areenalla kirjattiin yleisömääräksi 942.