Loppuunmyyty halli juhli - finaalivoitot tasoihin

Jyväskylän Happee tasoitti Salibandyliigan finaaleissa otteluvoitoiksi 1-1 kaataessaan kotonaan Tampereen Classicin 5-4 (2-3, 2-1, 1-0). Loppuunmyytyä ottelua seurasi Happeen uusi ennätysyleisö 1144 katsojaa. Kolmas loppuottelu pelataan ensi lauantaina Tampereella.

Classicin Paul Kotilainen siirsi toisessa erässä iltapäivän toisella maalillaan Classicin jo 2-4-johtoon, mutta heti perään alkoi Happeen nousu ja vieläpä alivoimalla. Oikealta nousseen Petri Kaukon (arkistokuvassa) lähettämä syöttö pomppi kahden vastustajan lapojen yli Juuso Heikkiselle, joka ohjasi kavennuksen. Happeen päästyä pelaamaan ylivoimaa oli asialla Kauko itse kun hän lusikoi takatolpalta irtopallon verkkoon.

Happeen voittomaali kolmannen erän alussa oli melkeinpä toisinto tasoituksesta. Nyt osui Jami Mannisen ylivoimalla laukoma pallo tolppaan ja putosi suoraan takatolpalla päivystäneen Petri Kaukon lapaan.

– Hyvä taistelu. Ajoittain rumaa ja huonoa peliä mutta tärkeä voitto, Happee-puolustaja Jaska Kunelius tiivisti Yle Urheilun haastattelussa.
Happeen haalariosaston tehtävänä oli tänään pimentää Classicin vaarallisimpia pelaajia.
– Ei paljasteta mitään mutta kaikki varmaan näkivät, että yritettiin muutaman kerran heitä vastaan painia. Oma tehtäväni on pilata muiden peliä ja iloa. Rahkeissa on vielä varaa parantaa, seuraavassa pelissä pitää löytyä enemmän liikettä, uskallusta ja oveluutta.

Happeen voitto merkitsi samalla sitä, että finaalisarja venyy ainakin neljään otteluun. Happee pelaa seuraavan kotiottelunsa Synergia Areenalla.

Katso toisen loppuottelun kohokohdat Ylen koosteesta.