Happee palasi voittajaksi, Welhoilla täydellinen kotiviikonloppu

Happee palasi kolmen tappion jälkeen voittajaksi Salibandyliigassa kaataessaan Raumalla SalBan 7-3. Sunnuntain toisessa ottelussa SB Welhot löi Kuopiossa Westend Indiansin jatkoajalla 8-7.

Raumalla avauserän ainoaksi onnistumiseksi jäi Happeen Eemil Ukkosen johtomaali, mutta toisessa ropisi kunnolla Happeen lapioidessa Teemu Kortelaisen verkkoon viisi palloa lisää. Ottelun viimeisellä kympillä Jonne Junkkarinen laukoi Happeen johdoksi jo 7-0 ennen kuin SalBa pääsi maalin makuun. Isäntien kolmesta kavennuksesta kaksi syntyi ilman maalivahtia. Happeen seitsemään maaliin löytyi kuusi eri viimeistelijää Petri Kaukon osuessa ainoana kahdesti.

Kuopiossa Roni Väänänen laukoi Welhot toisessa erässä jo 5-1-johtoon, mutta sitten oli Indiansin tehojakson vuoro, ja toisella tauolla oltiin tasalukemissa 6-6. Otto Lehkosuo nosti päätösjaksolla Indiansin ensi kertaa johtoon ennen kuin Juha Rautiainen tasoitti 20 syöttöpisteen jatkoksi iskemällään kauden avausmaalillaan. Jatkoajan kolmannen minuutin aluksi Eetu Sorvali iski Welhoille voitto-osuman ja toisen sarjapisteen. Esityön teki tietenkin Juha Rautiainen, jolle syöttöpiste oli jo kauden kahdeskymmenesensimmäinen.

Sekä Happee että SB Welhot nousivat illan voitoillaan 10 pisteeseen ja tasoihin kuudentena olevan EräViikinkien kanssa.

Salibandyliiga jatkuu keskiviikkona ottelulla Nokian KrP – SB Welhot.

Arkistokuva: Esa Jokinen