Erän superyllätys valmis - Classic kesälomalle! Katso välieräparit

Salibandyliigan pudotuspeleihin viimeisenä selviytynyt Tapanilan Erä järjesti puolivälierien yllätyksen pudottamalla mestarisuosikkeihin kuuluvan Classicin suoraan kolmessa ottelussa. Tänään Erä voitti Tampereella 4-3.

Lyhimmän kaavan mukaan varmistivat välieräpaikkansa osansa eilen hoitaneen SPV:n lisäksi myös mestari Happee sekä SSV. Happeen kolmas voitto OLS:sta tuli tänään maalein 3-2 ja SSV:n kolmas Oilersista lukemilla 8-6.

Salibandyliigan välieräparit ovat siis Happee (runkosarjan 1.) – Tapanilan Erä (8.) ja SPV (2.) – SSV (4.)

Jokaista kohtaamista johtanut viime kauden finalisti Classic lähti tänään toiseen erään 2-1-johdossa, mutta pelin puolivälissä ensimmäistä liigakauttaan pelaava Riku Holopainen tasoitti ja seuraavassa vaihdossa Aaron Fagerholm ohjasi tolpalta Erän johtoon. Lisää maaleja nähtiin vasta ottelun viimeisellä minuutilla Classicin pelatessa ilman maalivahtia. Jere Oksanen nosti tyhjiin vieraiden neljännen, ja Classic ehti vielä kaventaa kun pelikellossa oli jäljellä 13 sekuntia.

Mestari Happeeta komeasti piinannnut OLS jatkoi tänään samaan maalliin karaten avauserässä Antti Niemisen ja Matias Tiiran osumilla 0-2-johtoon. Runkosarjan pistekuningas Jami Manninen kuitenkin kavensi toisessa, ja Happeen tasoitus syntyi piinallisesti omana maalina OLS:n pelatessa vieläpä ylivoimalla. Illan voittomaalin laukoi päätöserän ensimmäisellä minuutilla Otto Tikka.

SSV:n ja Oilersin paikallissarjasta odotettiin puolivälierien tasaisinta, mutta sekin katkesi heti kolmannessa ottelussa. Sarjan parhaan pelinsä taistellut Oilers johti toisessa erässä kahdella maalilla ja nousi kolmannessa lukemiin 6-6, mutta viimeisellä kympillä jyräsi SSV. Juho Järvinen nosti Viikinkien voittomaaliksi jääneen 7-6-osuman, ja pudotuspelien pistepörssiä johtava Miko Kailiala kirjautti päätösnumerot illan kolmannellaan. Oilersin kauden viimeisen ottelun tehomiehet olivat Sylvester Raikamo (0+4) ja Matias Kaartinen (3+0).

Välierien otteluohjelmasta tiedotetaan mahdollisimman pian.

Kuva: Topi Naskali