Classic murskasi Happeen, EräViikingit vei kapteenien kamppailun

Classicille jo kymmenes ja EräViikingeille viides perättäinen voitto.

Salibandyliigan illan kotivoitot venyttivät voittoputkia, kun Classic kaatoi Happeen 10-2 ja EräViikingit Westend Indiansin 6-5. Classicille voitto oli jo kymmenes ja EräViikingeille viides perättäinen.

Tampereella mitalisuosikkeihin luettu Happee sinnitteli avauserän kahden maalin tappiolla, mutta toisessa mestari Classic huudatti 1211-päistä kotiyleisöään kuudesti ja tilanteeksi jo 8-0. Happeen molemmat lohdutusosumat iskenyt Veli-Matti Hynynen onnistui ensi kertaa tilanteessa 9-0 ja uudelleen Classicin johtaessa 10-1. Isäntien tehomiehiä olivat ensimmäisen liigamaalinsa tehnyt Aaro Helin (2+1) sekä Lassi Vänttinen (2+1) ja Krister Savonen (1+2).

Vantaalla nähtiin kapteenien johtama kamppailu, kun EräViikinkien Jani Kukkola ahkeroi tehot 3+1 ja Westend Indiansin kippari Valtteri Kainulainen 3+0. Toisessa erässä tappiolla jo lukemin 5-1 ollut Indians vei kolmatta vahvasti ja rynni sen puolivälissä jo tasatilanteeseen 5-5. Viimeisen tikin sai kuitenkin viisi minuuttia ennen täyttä aikaa kotijoukkue, kun Tuomas Iiskola kurotti pallon vastustajan lavasta Jani Kukkolalle ja tämä polki kiskaisemaan kolmen ahdistajan keskeltä takatolpan tyveen voittomaalin.

Classicilla on nyt liigakärjessä kuuden pisteen etumatka ottelun vähemmän pelanneeseen Nokian KrP:hen. EräViikingit nousi voitollaan kolmanneksi pisteen päähän Nokiasta.

Salibandyliiga jatkuu perjantaina otteluilla Westend Indians – SalBa ja Nokian KrP – TPS.

Arkistokuva: Esa Takalo