Salibandyliiton jäsentiedotus ja viestintä

Viimeksi päivitetty 9.5.2017 17:31

Salibandyliiton seuratiedotus

Seuratiedotus koostuu seuraavista kokonaisuuksista:

  • Kilpailutoiminnan Kausi-info (julkaistaan vuosittain toukokuun alussa floorball.fi -sivuilla)
  • Seurajohdolle suunnattu Seuratoiminta Kausi-info (päivitetään vuosittain toukokuussa, tarvittaessa täydennetään kauden aikana)
  • Uutiskirje, joka toimitetaan seurojen yhteyshenkilöille
  • Viralliset kokouskutsut (liittokokous, aluekokoukset) toimitetaan sähköpostitse / uutiskirjeen muodossa seuran yhteyshenkilölle.
Salibandyliiton viestintä

Liitto viestii asioistaan monikanavaisesti. Perustiedot läpileikkaavasti löytyvät floorball.fi-sivustolta. Uutispalstoja sivustolla on kolme, joista hallinnoimme kahta. Liiton toiminnan piiriin kuuluvilla uutisilla on oma uutisvirta ja Salibandyliigalla vastaava. Kolmantena etusivulla näkyy salibandysivusto Pääkallo.fi:n uutislinkit, jotka haetaan omana feedina.  

Uutiskirjeitä laajalla lisenssipelaajajakelulla (yli 44 000 vastaanottajaa) lähetetään kerran kuukaudessa. Siihen on koottu tärkeimpiä lähitulevaisuuden nostoja pelaajien ja jäsenistön kannalta. Toisena uutiskirjeiden kohderyhmänä ovat seurat (n. 830 vastaanottajaa). Laajan jakelun uutiskirje ilmestyy kuun ensimmäisellä viikolla ja kohdennettuja uutiskirjeitä laaditaan tarpeen niin vaatiessa. Uutiskirjeen voi tilata nettisivujen kautta ja kirje jaetaan myös Fb- ja Twitter-tileillämme. 

 Sosiaalisen median kanavina käytössä ovat Facebook, mikroblogipalvelu Twitter ja Instagram.

Kuvaviestinnän roolin kasvaessa kuvapankkina toimii flickr-palvelu, jonka laaja materiaali on liiton viestinnän ohella myös seurojen ja median käytössä. Issuu-palvelusta löytyvät laajemmat dokumentit: toimintakertomus, -suunnitelma, kausikirjat, yhdenvertaisuusohjelma jne, myös aiemmilta kausilta.  

Liikkuvan kuvan esittämiseen käytössä on YouTube-kanava ja pääsarjojen nettilähetysten osalta yhteistyötä tehdään IS-TV:n, VeikkausTV:n ja muiden internet-kanavien kanssa. 

Mediatiedotteet jaetaan ylläpitämämme sähköpostijakelulistan kautta. Kohdennettua kilpailu-, nuoriso- ja harrastetoiminnan tiedotusta tehdään sähköpostijakeluina sekä seurojen yhteyshenkilöille kohdistettavissa uutiskirjeissä. Sarjatoiminnan infot toimitetaan suoraan joukkueiden yhteyshenkilöille.