Urheiluvakuutus

Viimeksi päivitetty 13.9.2017 10:51

Lisenssit ja Sporttiturva ostetaan 1.8.2017 alkaen osoitteesta www.suomisport.fi.

Kaikki Salibandyliiton lisenssit voidaan lunastaa OP Vakuutus Oy:n Sporttiturvan kanssa tai ilman sitä. Sporttiturva on erityisesti salibandyn tarpeisiin räätälöity määräaikainen vakuutus. 

Urheiluvakuutus on pakollinen juniori-ikäiselle, miesten Salibandyliigan, naisten Salibandyliigan ja miesten Divarin pelaajille. Juniori-ikäinen pelaaja on määritelty kilpailusäännöissä: pojat synt. 1997 tai sen jälkeen / tytöt synt. 1998 tai sen jälkeen. Miesten 2.-6. divisioonissa, naisten 1.-4. divisioonissa, seniorisarjoissa ja muissa harrastesarjoissa ja -tapahtumissa urheiluvakuutus on vapaaehtoinen.

Salibandyliiton yhteistyökumppani urheiluvakuuttamisessa on OP Vakuutus Oy. Tarjoamme lisenssien yhteydessä OP:n Sporttiturva-vakuutusta. Urheiluvakuutus voi olla myös toisen vakuutusyhtiön tarjoama. Huomaa, että kaikki yleiset vapaa-ajan- tai tapaturmavakuutukset eivät korvaa salibandyn kilpailutoiminnassa tapahtuvia vahinkoja. Tarkista asia vakuutusyhtiöstäsi!

OP:n Sporttiturvan kattavuus ja tuoteseloste:
Sporttiturvan tuoteselosteet on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Tuoteselosteesta näkee helposti vakuutuksen hinnat, hoitokatot ja mahdolliset omavastuut. Lisenssitaulukosta näet nopeasti kaikki tarjolla olevat lisenssit ja niiden hinnat.

Huomioitavaa kaudella 2017-2018:

 • 1.1.2006 ja myöhemmin syntyneiden vakuutuksellinen lisenssi (Kisapassi) kattaa myös muissa lajeissa sattuneet vahingot
 • hoitokorvauksen maksimi on 15 000 euroa
 • 1.1.2006 ja myöhemmin syntyneillä ei ole omavastuuta
 • ennen 1.1.2006 syntyneillä omavastuu 100€ kaikissa lisenssiluokissa
 • oikeus korvaukseen syntyy, kun älkillisen tapahtuman aiheuttamasta ruumiinvammasta aiheutuu tutkimus-tai hoitokuluja. Tapaturmaan ei tarvitse liittyä enää ulkoista tekijää. Korvaavuuden piiriin kuuluvat voimanponnistuksen ja liikkeen välittömästi aiheuttamat lihaksen tai jänteen venähdysvammat ja niihin hoitokuluina magneettitutkimus sekä mahdolliset leikkaustoimenpiteet. 
 • yläikäraja on poistunut
 • hammasvammat korvataan ilman enimmäiskorvausaikaa

Vakuutus on voimassa Salibandyliiton alaisten piirien ja seurojen kaiken ikäisille jäsenille seuraavissa lajiin liittyvissä tilanteissa sekä niihin välittömästi liittyvillä meno- ja paluumatkoilla, niin kotimaassa kuin ulkomaillakin (enintään 3 kk:n pituisilla matkoilla):

 • kilpailuissa
 • harjoituksissa, jotka ovat lajille ominaisia ja harjoituksen johtajan valvonnassa
 • valmennusohjelman mukaisesti harjoiteltaessa
 • kilpailumatkoilla, koulutus-, liikunta- ja valmennusleireillä koko ajan
 • kisapassivakuutus on voimassa myös muissa urheilulajeissa

Lisenssin ja Sporttiturvan voimaan astuminen:
Lisenssi ja siihen liittyvä Sporttiturva astuu voimaan maksupäivänä klo 24.00 tai maksuhetkestä, mikäli se voidaan todistaa esim. maksukuitilla.

Kilpapelaamiseen oikeuttavan kauden 2016-2017 vakuutuksellisen lisenssin haltijoilla vakuutus pysyy voimassa 1.8.2017 alkaen, mikäli maksu on maksettu 31.8.2017 mennessä. Mikäli kuitenkin pelit alkavat elokuun aikana, pelaajien tulee lunastaa lisenssi ennen ensimäistä virallista peliä. Vakuutus päättyy 31.7.2018.

Vakuutuksettomasta lisenssistä vakuutukselliseen:
Mikäli haluat muuttaa vakuutuksettoman lisenssin vakuutukselliseksi, voit tehdä sen kirjautumalla uudelleen lisenssien verkko-ostoon.

Sporttiturvan irtisanominen:
Mikäli jostain syystä haluat irtisanoa lisenssiin liittyvän Sporttiturvan, lähetä irtisanomisilmoitus osoitteella urheiluvakuutukset@op.fi. Ilmoituksessa pitää mainita urheiluliiton nimi, oma nimi, täydellinen henkilötunnus, palautustili ja mitä irtisanotaan (koko lisenssi, vakuutus). Huomaa, että mikäli pelaat sarjatasolla, jossa urheiluvakuutus on pakollinen, sinun tulee ilmoittaa oman vastaavan vakuutuksen tiedot Salibandyliittoon. Tämän voi tehdä samalla kuin irtisanomisenkin osoitteeseen lisenssit@floorball.fi.