Lisenssit

Viimeksi päivitetty 25.10.2017 14:12

Lisenssit ostetaan 1.8.2017 alkaen osoitteesta www.suomisport.fi

Lue myös uutinen uudistuneesta lisenssin ostosta.

Tältä sivulta löydät tärkeää tietoa kaikista kauden 2017-18 lisensseistä, oikealta sivupalkista löydät linkin lisenssien ostoon, kysymyksiä ja vastauksia sekä tietoa urheiluvakuutuksesta ja lisenssikortista.

Lisenssiluokat kaudelle 2017-2018


Muutoksia lisensseihin kaudella 2017-2018

Sporttiturvan toteutuneet vakuutuskorvaukset ovat euromääräisesti kohonneet kauden 2016-2017 aikana kaikissa lisenssiryhmissä, ja tästä johtuen Sporttiturvan hintaa nostetaan eri lisenssiluokissa euromääräisesti 0 € ja 13 € välillä.

Myös lisenssien hintoja on tarkistettu ja Salibandyn kilpapelaamisen lisenssien hintoihin tulee yhden-kahden euron korotuksia. Salibandy harrastamisen lisenssien hinnat pysyvät ennallaan.

Lisensseihin tuleviin muutoksiin perehdyt nopeasti yllä olevan linkitetyn taulukon avulla.

Salibandyliiton yhteistyökumppani urheiluvakuuttamisessa on OP Vakuutus Oy. Kaikkia Salibandyliiton lisenssejä/passeja voi ostaa OP:n Sporttiturva-vakuutuksen kanssa tai ilman sitä.

Huomioitavaa kaudella 2017-2018:

  • 1.1.2006 ja myöhemmin syntyneiden vakuutuksellinen lisenssi (Kisapassi) kattaa myös muissa lajeissa sattuneet vahingot
  • Hoitokorvauksen maksimi pysyy samana kuin kaudella 2016-2017 (15 000 euroa)
  • 1.1.2006 ja myöhemmin syntyneillä ei ole omavastuuta
  • Ennen 1.1.2006 syntyneillä omavastuu 100€ kaikissa lisenssiluokissa
  • Oikeus korvaukseen syntyy, kun älkillisen tapahtuman aiheuttamasta ruumiinvammasta aiheutuu tutkimus-tai hoitokuluja. Tapaturmaan ei tarvitse liittyä enää ulkoista tekijää. Korvaavuuden piiriin kuuluvat voimanponnistuksen ja liikkeen välittömästi aiheuttamat lihaksen tai jänteen venähdysvammat ja niihin hoitokuluina magneettitutkimus sekä mahdolliset leikkaustoimenpiteet
  • Yläikäraja on poistunut
  • Korvataan ortopediset tuet ja sidokset
  • Hammasvammoissa ei enimmäiskorvausaikaa

Tutustuthan tarkemmin Sporttiturvan tuoteselosteeseen.

Salibandya seuroissa harrastaville, esim. kerhoissa, suositellaan harrastetoimintaan suunnattuja vakuutuksellisia lisenssejä: Pistemestarilisenssiä, Korttelipassia ja Kerhopassia. Kerhopassi koskee seurojen kerhoja, salibandy-/ sählykouluja kerhomaailman turnauksia, ja on tarkoitettu 2000 ja myöhemmin syntyneille harrastajille. Pistemestarilisenssi on tarkoitettu vuonna 1999 ja aikaisemmin syntyneille harrastajille.

Kaudesta 2015-2016 alkaen ikämiehet ja -naiset ovat pelanneet Seniorisarjalisenssillä. Valmentajalisenssi sisältää käyttöoikeuden Salibandyliiton valmentajafooruumiin ja harjoite- ja ideapankkiin (lue lisää uutisesta) ja toimihenkilölisenssi käyttöoikeuden Salibandyliiton verkkokoulutusaineistoihin ja toimihenkilöfoorumiin. Erotuomareille tarjotaan oma erotuomarilisenssi.

RYHMÄVAKUUTUKSET Salibandyn ryhmälisenssi/-passi

Aikuisten ryhmälisenssejä ja junioreiden ryhmäpasseja voivat hankkia Salibandyliiton jäsenseurat tai Salibandyliiton kanssa sopimuksellista yhteistyötä tekevät sarjajärjestäjät. Ryhmävakuutukset ostetaan osoitteessa www.suomisport.fi, seurakäyttäjätunnuksia käyttäen. Myös ryhmien nimilistat ylläpidetään suomisportissa seurakäyttäjätunnuksella.

  • Aikuisten ryhmälisenssi on tarkoitettu 1999 ja aikaisemmin syntyneille. Ryhmälisenssi on tarkoitettu seuroille, jotka järjestävät aikuisten harrastetoimintaa ja muille sarjajärjestäjille, joiden kanssa liitolla on sopimuksellinen yhteistyö mm. hallisarjat. Lisenssin pelaajien lukumäärä on joukkueessa rajoitettu 20 pelaajaan, hinta 145 €.
  • Junioreiden ryhmäpassi on tarkoitettu 2000 ja myöhemmin syntyneille. Ryhmäpassi on tarkoitettu salibandyseurojen kerho-, salibandy/sählykouluryhmille tmv., seurojen järjestämiä kerhoturnauksia varten tulee hankkia oma ryhmäpassi/osallistuva joukkue. Passin pelaajien lukumäärä on joukkueessa rajoitettu 30 pelaajaan, hinta 95 €.

Huom ! Ryhmäpassi/-lisenssi ei ole voimassa kortteliliigassa tai muissa Salibandyliiton järjestämissä sarjoissa ja G-junioreiden Kerhomaailman turnauksissa.

Vahingon sattuessa ryhmävakuutuksen alaisessa toiminnassa tee Pohjolaan normaali vahinkoilmoitus. Tapaturmaa kuvailtaessa on mainittava seura/yritys, jonka toiminnassa tapaturma sattui.

Salibandyn ryhmälisenssin/-passin tuoteseloste löytyy täältä.

Toimintaohjeet seuralle löytyvät täältä.

SALIBANDYN KILPAPELAAMINEN

Jokaisen Salibandyliiton järjestämiin kilpailuihin/turnauksiin osallistuvan pelaajan tulee hankkia pelaajalisenssi ennen ensimmäistä otteluaan. Erotuomareiden tulee hankkia joko pelaajalisenssi tai erotuomarilisenssi ja valmentajien valmentajalisenssi (kilpalisenssi käy myös).

Kilpailulisenssi ja pääsarjalisenssi

Kilpailulisenssi on tarkoitettu vuonna 1999 ja aikaisemmin syntyneille, jotka osallistuvat liiton viralliseen kilpailutoimintaan. Miehissä tämä tarkoittaa sarjatasoja 2.-6.-divisioonat, naisissa 1.-4.-divisioonat sekä yli 18-vuotiaita A-junioreita. Kilpailulisenssillä voi pelata myös seniorisarjoissa (M35 – M60 ja N30 – N35 jne.). Kilpailulisenssi on mahdollista valita ilman vakuutusta tai Pohjolan Sporttiturva – vakuutuksen kanssa, jossa on 15.000 € hoitokatto. Kilpailulisenssin hinta sisältäen OP Vakuutuksen Sporttiturvan on 190€, ilman vakuutusta 38€.

Pääsarjalisenssi on tarkoitettu vuonna 1999 ja aikaisemmin syntyneille naisten ja miesten salibandyliigojen sekä miesten 1.divarin pelaajille. Pääsarjalisenssillä ei voi pelata seniorisarjoissa. Pääsarjalisenssin voi valita ilman vakuutusta tai OP:n Sporttiturva-vakuutuksella, jossa on 15 000 € hoitokatto. Pääsarjalisenssin hinta sisältäen OP Vakuutuksen Sporttiturvan on 317€, ilman vakuutusta 47€.

Huom ! Kaudesta 2017-2018 alkaen vakuutuksettoman pääsarjalisenssin hankkijoiden ei tarvitse toimittaa todistusta voimassaolevasta urheiluvakuutuksesta liitolle ennen ensimmäistä otteluaan. Tarkat vakuutustiedot tulee antaa jatkossa lisenssimaksun yhteydessä (vakuutusyhtiö ja vakuutusnumero).

Kisapassi linkittyy Kisamaailma-pelimuotoon ja on tarkoitettu 2006 ja myöhemmin syntyneille E-F junioreille. Kisapassin vakuutus on voimassa myös muiden lajien kilpailuissa. Pelipassi linkittyy D-junioreiden Pelimaailmaan, ja on tarkoitettu vuosina 2000-2005 syntyneille D-A-junioreille. Vuosina 2004-1997 syntyneet (A-C-ikäiset) juniori-ikäiset saavat pelata syntymävuotensa mukaisella passilla/lisenssillä myös naisten ja miesten salibandyliigoissa ja miesten divarissa ja muissa liiton sarjoissa. Kisapassin hinta sisältäen OP Vakuutuksen Sporttiturvan on 60€, ilman vakuutusta 38€. Pelipassin hinta sisältäen OP Vakuutuksen Sporttiturvan on 127€, ilman vakuutusta 38€.

Seniorisarjalisenssi on tarkoitettu seniorisarjoihin (M35 – M60 ja N30 – N35 jne.), kun seniorisarja on ainoa pelattava sarja. Seniorisarjalisenssin hinta sisältäen OP Vakuutuksen Sporttiturvan on 76€, ilman vakuutusta 26€.

Try-out -vakuutus kaudella 2017-2018: Seuran ja pelimaan vaihtotilanteisiin on tarjolla seitsemän vuorokautta voimassa oleva try-out -vakuutus. Mikäli tarve on pidempi kuin seitsemän vuorokautta, vakuutuksen voi ostaa uudelleen. Try-out -vakuutus ja siihen liittyvä Sporttiturva on voimassa seuran harjoituksissa ja harjoitusotteluissa ym. lajitoiminnassa, se ei oikeuta pelaamaan liiton sarjoissa. Try-out vakuutusta ei voi vaihtaa/korottaa koko kauden kattavaan lisenssiin/passiin. Try-out-vakuutuksen hinta sisältäen OP Vakuutuksen Sporttiturvan on 32€.

Erotuomarit, toimitsijat ja joukkueiden taustaorganisaatio

Toimihenkilölisenssi on tarkoitettu joukkueenjohtajille, ottelutoimitsijoille ja muille joukkueiden toimihenkilöille, jotka eivät harrasta kilpapelaamista. Toimihenkilölisenssin hinta sisältäen OP Vakuutuksen Sporttiturvan on 18 €, ilman vakuutusta 9€.

Erotuomarilisenssi on erotuomareille tarkoitettu oma lisenssi. Erotuomarilla tulee olla joko kilpailuun oikeuttava pelaajalisenssi tai erotuomarilisenssi toimiakseen erotuomarina. Erotuomarilisenssin hinta sisältäen OP Vakuutuksen Sporttiturvan on 38€, ilman vakuutusta 26€.

Valmentajalisenssi sisältää käyttöoikeuden Salibandyliiton valmentajafooruumiin ja harjoite- ja ideapankkiin. Kaudesta 2015-2016 alkaen pöytäkirjaan merkityillä valmentajalla tulee olla kilpa- tai valmentajalisenssi miesten salibandyliigassa, I ja II divisioonassa sekä naisten salibandyliigassa ja I divisioonassa ja A-E – junioreiden sarjoissa. Valmentajalisenssin hinta sisältäen OP Vakuutuksen Sporttiturvan on 41€, ilman vakuutusta 26€.

SALIBANDYN HARRASTAMINEN

Pistemestarilisenssi on tarkoitettu vuonna 1999 ja aikaisemmin syntyneille, jolla voi osallistua esim. Pistemestari-turnauksiin, katusählyyn ja ym. harrastetapahtumiin. Pistemestarilisenssin hinta sisältäen OP Vakuutuksen Sporttiturvan on 11€, ilman vakuutusta 5€.

Korttelipassi (entinen Säbämestaripassi) on tarkoitettu vuonna 2002 tai myöhemmin syntyneille, jotka osallistuvat ainoastaan Salibandyliiton organisoimaan Kortteliliigaan. Kerhopassi on tarkoitettu vuonna 2000 tai myöhemmin syntyneille sählyn ja salibandyn harrastajille ja G-junioreiden Kerhomaailma -turnausten ikäluokalle. Molemmat on mahdollista valita ilman vakuutusta tai OP:n Sporttiturva –vakuutuksen kanssa. Korttelipassin hinta sisältäen OP Vakuutuksen Sporttiturvan on 28€, ilman vakuutusta 22€. Kerhopassin hinta sisältäen OP Vakuutuksen Sporttiturvan on 11€, ilman vakuutusta 5€.

>> Siirry tästä lisenssin ostoon.