Pelaajasiirtotietoa

Viimeksi päivitetty 2.5.2017 10:58

Kaudella 2017-18 Salibandyliiton kansalliset pelaajasiirrot kirjataan, hyväksytään ja maksetaan Salibandyn Palvelusivustolla. Käytäntö on sama kuin edellisellä kaudella. Seurat hoitavat siirtoprosessin keskenään käyttämällä Palvelusivuston seuratunnusta (muotoa A12345678). Tunnus on toimitettu edellisellä kaudella kaikille jäsenseuroille. Uusille seuroille tunnus toimitetaan jäsenhakemusprosessin aikana. Tunnuksen käyttö Palvelusivustolla vastaa allekirjoitusta.

Siirtoprosessi pähkinänkuoressa:

 1. Pelaajan uusi seura merkitsee pelaajan siirtyväksi Palvelusivustolla. (huom: Tunnuksen käyttö vastaa seuran allekirjoitusta).

 2. Uusi seura tarkistaa, tietojen kirjaamisen yhteydessä, onko pelaajasta maksettava kasvattajakorvaus. Mikäli on, maksusta sovitaan vanhan seuran edustajan kanssa erikseen ja asiasta tehdään merkintä (rasti ruutuun) kirjaamissivulla. Seura myös vakuuttaa, että heillä on pelaajan täysi suostumus siirron tekemiseen, ja että pelaajalla ei ole mitään hoitamatonta velvoitetta vanhaa seuraa kohtaan.

 3. Tieto siirtohakemuksen asettamisesta vireille lähtee vanhalle seuralle.

 4. Vanha seura tarkistaa siirron tiedot, esim. mahdollinen kasvattajakorvaus, ja hyväksyy siirron siirtojärjestelmässä (huom: tunnuksen käyttö vastaa seuran allekirjoitusta). Tämä vaihe jää välistä vapaalla siirtojajalla. Tällöin vanha seura kuitenkin näkee järjestelmässä seurasta pois siirtyneet pelaajat ja mahdollisiin epäkohtiin voi puuttua kuten aiemmillakin kausilla (=pelaajalla hoitamattomia velvoitteita).

 5. Huomioitavaa: Mikäli vanha seura ei hyväksy siirtoa seitsemän (7) vuorokauden kuluessa, siirtohakemus mitätöityy ja prosessi joudutaan aloittamaan alusta.

 6. Uudelle seuralle avautuu ladattavaksi + tulostettavaksi pelaajan siirtohakemus. Siihen otetaan pelaajan allekirjoitus.

 7. Seurojen sähköisesti ja pelaajan käsin allekirjoittama siirtohakemuslomake säilytetään uuden seuran toimesta kahden (2) pelikauden ajan. Papereita ei tarvitse lähettää mihinkään, ellei liitto niitä erikseen pyydä nähtäväksi.

 8. Kun siirtolomake on ladattu, avautuu uudelle seuralle myös kirjaamismaksun suorittamis-sivu. Valittavana ovat kaikki Paytrail maksunvälityspalvelun maksuvaihtoehdot. Myös pelaaja voi maksaa kirjaamismaksun Palvelusivustolla kirjautumalla henkilötunnuksella (muotoa P12345678). Tunnuksia voi tiedustella liiton palvelunumerosta 0400-529017 tai pelaajasiirrot(at)floorball.fi

 9. Kirjaamismaksu välittyy heti Salibandyliiton järjestelmään ja siirto etenee automaattiseen hyväksyntään.

 10. Edustusoikeuden alkamispäivä uudessa seurassa on +7vrk kirjaamismaksun suorittamisesta.

 11. Pelaajan tiedot kirjautuvat automaattisesti pelaajasiirtolistalle, josta selviää tarkka edustusoikeuden alkamispäivä.

 12. Liitto tarkistaa pistokokeina tai tarvittaessa automaattisen hyväksynnän tietoja.

 13. Seuran sisäinen siirto on muutoin edellä kuvatun mukainen, mutta vanhan seuran hyväksyntä jää pois, koska uusi ja vanha seura ovat tässä yhteydessä sama asia.

Järjestelmän käyttöön on julkaistu kattavat ohjeet pelaajasiirtojen pääsivulla.

Kansallinen siirtoaika alkaa 1.6.. Vapaa siirtoaika, ilman vanhan seuran suostumusta, päättyy 30.6. Siirtoaika päättyy kokonaisuudessaan 15.1.2018.

Kansainvälinen pelaajasiirtoaika alkaa jo 1.5.2017 Kansainvälisistä siirroista vastaa IFF. Kv-siirrot tehdään IFF:n sääntöjen mukaan, eikä niitä siis kirjata Salibandyliiton järjestelmässä. Lue lisää kv-siirroista.

Kaudella 2017-18 kaikki muut kansalliset edustusoikeusasiat (esim. R-edustukset ja Y-ilmoitukset) hoidetaan niin ikään sähköisesti Palvelusivustolla.

Muut tärkeät päivämäärät mm. edustusoikeuksiin liittyen olemme koonneet yhdelle sivulle, josta voit tarkistaa tulevat takarajat.

Kysyttävää edustusoikeuksista?

Edustusoikeusasioissa palvelee Salibandyliiton valtakunnallinen puhelinpalvelu 0400-529017 ma-pe klo 9.30-16. Sähköpostitse tapahtuvat yhteydenotot osoitteella pelaajasiirrot(at)floorball.fi Vastausaika on ruuhka-aikaan n. 2 vuorokautta, joten sähköpostilla tulee tehdä vain kiireettömät yhteydenotot. Tutustu myös edustusoikeus-sivuihin.

Kausi-info on Salibandyliiton julkaisema tietopaketti tulevaan pelikauteen. Kaudelle 2017-18 infopaketti julkaistaan vain www-versiona ja ladattavana pdf-versiona.