Alueliiga (miehet)

Viimeksi päivitetty 18.8.2017 10:51

 

Salibandyn pääkaupunkiseudun miesten aluemestarit 2017-2018 ratkaistaan Pääkaupunkiseudun aluesarjassa, joka on Suomen Salibandyliiton Eteä-Suomen aluetoimiston järjestämä salibandyn kilpasarja. Sarjaan kuuluu kaksi tasoa, joista molemmissa pelataan runkosarja sekä pudotuspelit: 

 

● Alueliiga, joka on tarkoitettu kaudella 2017-2018 SSBL:n II – IV –divisioonissa pelaaville joukkueille
● Aluedivisioona, johon voivat osallistua V-ja VI –divisioonissa pelaavat joukkueet. 

 

Alueliigan ja Aluedivisioonan ottelut pelataan arkisin joukkueiden omilla treenivuoroilla (ottelut iltaisin ma-to klo 17.30-22.15 sekä pe klo 17.30-20.15). Ottelut tulee pelata noin 35 kilometrin säteellä Helsingin keskustasta. 

 

Ilmoittautumiset sähköisesti ke 30.8.2017 mennessä. Lisätietoja jäljempänä kilpailukutsussa tai sarjavastaavalta.

Sarjajärjestäjä:
Terho Laaksonen, 0400-529011
terho.laaksonen@floorball.fi 

 

Osallistumismaksut alueliigaan ja Aluedivisioonan: 

 

Osallistumismaksu: 200 €/joukkue, jos sarjaan ilmoittautuminen tehdään 29.6.2017 mennessä.
Osallistumismaksu: 250 €/joukkue 29.6.2017 jälkeen (maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä). 

 

Pääkaupunkiseudun Alueliiga 2017-2018 

 

Pääkaupunkiseudun Alueliigassa pelataan salibandyn Pääkaupunkiseudun mestaruudesta. Alueliigaan on osallistumisoikeus kaudella 2017–2018 seuraavilla joukkueilla:
● SSBL:n II-, III- ja IV-divisioonassa kaudella 2017–2018 pelaavat joukkueet 

 

Alueliigassa pelataan alkulohkot (n. 16–22 ottelua/joukkue). Liiga huipentuu finaalitapahtumassa huhtikuussa (la 28.4.2018). Lopputurnauksessa pelataan välierät sekä mitalipelit. Sarjajärjestäjä vastaa lopputurnauksen järjestämisestä. Tarkempi sarjajärjestelmä julkaistaan ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen. 

 

Alueliigaan ilmoittaudutaan samaan tapaan sähköisessä ilmoittautumisjärjestelmässä kuin SSBL:n alemmille sarjatasoille. Katso ilmoittautuminen infon lopusta. 

 

Pääkaupunkiseudun Aluedivisioona 2017-18 

 

Kaudella 2017-2018 SSBL V- ja VI-divisioonassa pelaavat joukkueet voivat osallistua aluedivisioonaan. Aluedivisioonassa pelataan alkulohkot (n. 16–22 ottelua/joukkue). Aluedivisioona huipentuu finaalitapahtumassa huhtikuussa (la 28.4.2018). Lopputurnauksessa pelataan välierät sekä pronssiottelu ja loppuottelu. Sarjajärjestäjä vastaa lopputurnauksen järjestämisestä. Tarkempi sarjajärjestelmä julkaistaan ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen. 

 

Aluedivisioonaan ilmoittaudutaan samaan tapaan sähköisessä ilmoittautumisjärjestelmässä kuin SSBL alemmille sarjatasoille. Katso ilmoittautuminen infon lopusta. 

 

Ottelujärjestelyt 

 

Vaihtoehto A:
Joukkueella on vähintään yksi (1) tunnin mittainen vakiovuoro per viikko salibandykaukalossa ajalla 25.9.201712.4.2018. Ottelun alkamisajan tulee olla maanantai- torstai välisenä aikana kello 17.30–21.15 välillä tai perjantaina klo 17.30-19.30 välillä.Viikonloppuisin (lauantai ja sunnuntai) ja arkipyhinä Alueliigan ja – divisioonan otteluita ei pelata SSBL:n sarjatoiminnan vuoksi (pl. lopputurnaus). 

 

Ottelut tulee pelata noin 35 kilometrin säteellä Helsingin keskustasta. Sarjaan osallistuvan joukkueen kotipaikka voi olla kauempanakin, mutta kotiottelut täytyy järjestää annetun kilometrirajan puitteissa. Rajatapauksissa joukkue ja sarjajärjestäjä voivat neuvotella poikkeuksista, kysy lisää sarjajärjestäjältä. 

 

Vaihtoehto B:
Mikäli joukkueella ei ole omaa harjoitusvuoroa, tulee asiassa heti ilmoittautuessa olla yhteydessä sarjajärjestäjään, liitto pyrkii löytämään tällöin pelivuorot joukkueelle ja liitto laskuttaa joukkueelta tällöin syntyneet todelliset salikulut.  

 

Palkinnot 

 

Sekä Alueliigan että Aluedivisioonan voittajajoukkue palkitaan pokaalilla ja kummankin sarjan kolme parasta joukkuetta palkitaan myös henkilökohtaisin mitalein. 

 

Tuomaritoiminta 

 

Aluesarjassa käytetään vain virallisia koulutuksen käyneitä salibandyerotuomareita. Erotuomarit aluesarjan otteluihin asettelee USBEK ry. Kaikki ottelut tuomitaan kahdella tuomarilla. Tuomaripalkkio on 35€/joukkue/ottelu ja palkkio maksetaan käteisellä ennen ottelun alkua. 

 

Otteluiden järjestelyt 

 

Kotijoukkueen tulee huolehtia ottelun aikaisesta kellon ja näyttötaulun käytöstä sekä ottelupöytäkirjan täyttämisestä ja järjestyksenpidosta.    

 

Ottelutilastojen (maalintekijä, syöttäjä, jäähyt) kirjaaminen ei ole pakollista, eikä sarjajärjestäjä pidä tilastoista kirjaa. Kauden aikana ottelutulokset ja sarjataulukot löytyvät liiton tulospalvelusta. 

 

Peliaika ja kilpailusäännöt 

 

Aluesarjaotteluiden 2x20, josta toisen erän kolme (3) viimeistä minuuttia tehokasta peliaikaa. Jos tilanne on tasan varsinaisen peliajan puitteissa, pelataan 5 minuutin jatkoaika. Aika pysähtyy maaleista, jäähyistä ja erotuomarin näytöstä.

 

 Mahdollisissa pudotuspeleissä peliaika on 2x20min. Tasatilanteessa suoritetaan heti rangaistuslaukauskilpailu viidellä(5) laukojalla. Jatkoaikaa ei ole (pl. lopputurnaus). Pudotuspelit pelataan joukkueiden omilla kotivuoroilla. 

 

Sarjassa noudatetaan SSBL:n turnausmuotoisten sarjojen kilpailusääntöjä muutamin poikkeuksin. Tarkemmat säännöt toimitetaan sarjaan ilmoittautuneille joukkueille syyskuussa. 

 

Ottelusiirrot, peruutukset ja luovutuksesta aiheutuvat sanktiot 

 

Ottelusiirtoja ei pääsääntöisesti hyväksytä sarjakauden aikana. Mikäli joukkueella on ehdoton tarve ottelusiirrolle, joukkueen täytyy tehdä kirjallinen ottelusiirtohakemus sarjajärjestäjälle ja maksaa ottelusiirron käsittelymaksu 60€ ennen käsittelyä. Kuitti maksusta tulee liittää ottelusiirtohakemuksen yhteyteen. Sarjajärjestäjä joko hyväksyy tai hylkää siirtohakemuksen.

 

Seitsemän (7) vuorokauden sisällä sarjaohjelman julkaisemisesta tehdyt ottelusiirtopyynnöt hyväksytään ilman siirtomaksua, mikäli joukkueella on esittää pätevä syy siirtoon. 

 

Ns. Force major –tapauksissa (esim. luonnonilmiöstä johtuva liikennekaaos, lääkärin todistuksilla todistetut epidemia-aallot jne.) ottelusiirtomaksua ei peritä. 

 

Ottelupaikat 

 

Pääkaupunkiseudun aluesarjassa ottelut tulee järjestää Suomen Salibandyliiton hyväksymillä salibandykentillä. Kentältä pitää löytyä ajanottomahdollisuus ja asianmukaiset pukeutumistilat joukkueille. Alueliigassa kentän minimikoko on 38*19 metriä ja Aluedivisioonassa 36*18 metriä. Sarjajärjestäjät hyväksyvät ottelupaikat ilmoittautumisen yhteydessä. 

 

Ilmoittautuminen 

 

Ilmoittautuminen Alueliigaan ja Aluedivisioonaan tehdään sähköisesti Salibandyliiton sivuilla, sarjaan tulee ilmoittautua  30.8.2017 mennessä. Osallistumismaksu 200€/250€ on maksettava kokonaisuudessaan 3 vuorokauden kuluessa ilmoittautumisesta. Ilmoittautumisjärjestelmä saattaa muuttaa laskun pienempiin osiin. Sähköisen ilmoittautumisen lisäksi kaikkien joukkueiden tulee toimittaa sarjajärjestäjälle pelivuorotiedot ja mahdolliset kauden aikana olevat peruutukset kotiotteluiden järjestämistä varten.  

 

Alueliigaan ja Aluedivariin ilmoittaudutaan osoitteesta:  

 

https://www.palvelusivusto.fi/fb/index.php/component/users/?view=login 

 

Ilmoittautuminen Palvelusivustolta vasemmasta reunasta kohdasta ”Sarjaanilmoittautuminen” hae alue (Etelä-Suomi) ja sarjataso kohdasta ”Aluesarjat” alta.

 

Jos ilmoittautuminen sähköisessä järjestelmässä ei onnistu, niin ole asiassa yhteydessä sarjajärjestäjään. 

 

Tarkemmat ohjeet ilmoittautumiseen on julkaistu

 

http://salibandy.fi/palvelut/ilmoittautuminen/sarjatoiminta 

 

Ilmoittautumiseen tarvitaan Palvelusivuston seuratunnus, joka on muotoa A12345678. Tunnus-asioissa palvelee liiton valtakunnallinen palvelunumero 0400-529017 (ma-pe klo 9.30-16) tai sähköpostitsetampere@floorball.fi 

 

Osanoton peruutuksissa, luovutuksissa ja muissa sanktioissa noudatetaan SSBL:n kilpailusääntöjä, ellei sarjan säännöissä ole toisin mainittu. 

 

Lisätietoja sarjasta

 

Terho Laaksonen,

 

0400-529011
terho.laaksonen@floorball.fi