TPS, Classic ja SPV napsivat ensimmäiset täplänsä Salibandyliigan puolivälierissä

Pudotuspelien toinen päivä toi tilastoihin kolme selvää ennakkosuosikkien kotivoittoa.

Torstaina Oilersin vierasvoitolla Happeesta alkaneet Salibandyliigan puolivälierät jatkuivat tänään kolmella kotivoitolla. TPS löi Turussa Nokian KrP:n 7-2, Classic Tampereella Westend Indiansin 10-5 ja SPV Seinäjoella EräViikingit 8-4.

Kupittaalla iski avausosuman Nokian Joonatan Kovanen, mutta TPS ehti ratkaista ottelun 15 minuutissa, kun se pommitti taululle 5–1-johdon ja vieraiden maalissa aloittaneen Arvid Vonkin vaihtoon. Toisen erän joukkueet tahkosivat jo maalittomana, ja kolmannessa isännät varmistelivat vielä voittoaan kahdella osumalla. TPS:n maailmanmestarit ottivat pudotuspeliavauksessa näyttävästi vastuuta, kun Miko Kailiala nakutti tehot 2+2 ja Mikko Hautaniemi sekä puolustaja Lauri Stenfors kaksi maalia mieheen.

Kolme perättäistä mestaruutta harjannut Classic sai Westend Indiansista taas kerran sitkeän purtavan, kun espoolaiset nousivat vielä kolmannen erän alussa Sami Niskasen ja Aaro Astalan osumilla lukemiin 5-4. Heti seuraavassa vaihdossa Classicin Jussi Piha kuitenkin kasvatti taas eroa, ja viimeisen kympin mestarit veivätkin jo 4-1. Joonas Pylsyn illan kolmas ja neljäs osuma sekä 1+3 koonneen Sami Johanssonin maali toki syntyivät tyhjänä ammottaneeseen Indians-verkkoon.

Seinäjoella repesi ratkaiseva ero toisessa erässä, johon EräViikingit saapui 2–1-tappiolla ja jalat jäykkinä. Janne Autio sekä Henri Myllymäki laukoivat eron äkkiä kolmeen maaliin, ja vieraiden Lauri Kapasen istuessa viisiminuuttista huitomisesta teki Sami Koski jo 5-1. EräViikingit kavensi eron vielä kolmesti kolmeen maaliin muttei noussut enää lähellekään avausvoittoa. Sami Koski oli kahdella maalillaan ja yhdellä syöttöpisteellään Seinäjoen pudotuspeliavauksen tehomies.

Puolivälierät jatkuvat sunnuntaina otteluilla EräViikingit–SPV, Nokian KrP–TPS ja Westend Indians–Classic.

Kuva: Anssi Koskinen