SPV, LASB ja Welhot sunnuntain salibandyvoittajat

Seinäjoen Peliveljet nousi pisteen päähän Salibandyliigan kärjestä kaataessaan tänään kotonaan TPS:n 10-6. Sunnuntain muut voittajat olivat vieraskaukaloissa pelanneet LASB ja SB Welhot.

TPS herätteli seinäjokisia kylmällä suihkulla karatessaan avauserässä kahden maalin johtoon. Toisessa otti kuitenkin ohjat kotijoukkue, joka mätki viisi palloa ohi turkulaisten maajoukkuevahti Pyry Luukkosen. Päätösjaksolla TPS onnistui kaventamaan kolmesti muttei päässyt yhtään lähemmäs. SPV vastasi viidellä maalilla, joista Mikko Kohonen nakutteli kolme osuttuaan heti erän alussa vain seitsemän sekunnin välein. Sami Kosken illan tehot olivat 2+2, Jyrki Holopainen syötti kolme maalia.

Raumalla LASB pohjusti 7-4-voittonsa heti avauserässä, jonka se vei 4-1 Justus Kainulaisen kahdella osumalla sekä Tuure Ailion ja Lauri Palvailan maaleilla. Isäntien iso mahdollisuus aukesi LASB:n Tuure Ailion saadessa kahdeksan minuuttia ennen loppua viiden minuutin jäähyn tilanteessa 3-5. Ylivoima tuotti kuitenkin vain Jani Lehtoniemen kavennuksen, ja peliin palattuaan Ailio iski illan toisen ja kolmannen maalinsa. Justus Kainulainen rohmusi tehot 2+2 ja Lauri Palvaila 2+1.

Ensimmäistä kauttaan pääsarjassa pelaava SB Welhot nappasi syksyn toisen voittonsa, kun OLS taipui Oulussa maalein 10-5. Kuopiolaisten Eetu Sorvali aloitti maalinteon jo 40 sekunnin pelin jälkeen, ja pelin puolivälissä Welhot johti tylysti 6-0. OLS kiri päätöserän alussa tilanteeseen 4-7, mutta Eetu Sorvalin illan kolmas maali kylmetti isäntien kiriä. Juha Rautiainen syötti Welhojen maaleista viisi, ja hänen pistesaldonsa viiden kierroksen jälkeen on hurja 0+14.

Oilers jatkaa viikonlopun jälkeen sarjakärjessä pisteen päässä takanaan Happee, SPV, SPV ja Nokian KrP.

Salibandyliiga jatkuu heti maanantaina Tampereella viime kevään Superfinalistien kohtaamisella Classic – EräViikingit.

Arkistokuva: Juhani Järvenpää